ΑΘΗΝΑ
13:48
|
26.04.2024
Κύματα αγανάκτησης από οργανώσεις και δημοσιογράφους εξήγειρε η αμφισβήτηση από τον Πρωθυπουργό του ονόματος του κοριτσιού που έχασε πρόσφατα τη ζωή του στον Έβρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σε ποιο Κράτος Δικαίου θα απευθυνθούν οι γονείς της Μαρίας για να καταγγείλουν όσα έχουν υποστεί όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, θεωρεί ότι το παιδί “βαφτίσθηκε” Μαρία για ίδιον όφελος;» διερωτώνται σε κοινή τους ανακοίνωση το  Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και ο οργανισμός Human Rights 360, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αμφισβήτηση του ονόματος του κοριτσιού που έχασε πρόσφατα τη ζωή του στον Έβρο κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή, ενώ του υπενθυμίζουν πως το όνομα του παιδιού ήταν γνωστό στις ελληνικές αρχές ήδη από τις 20 Ιουλίου. 

«Η αμφισβήτηση από τον Πρωθυπουργό του ονόματος της μικρής Μαρίας που απεβίωσε στη νησίδα εγείρει σοβαρές ανησυχίες καθώς το όνομα του παιδιού ήταν γνωστό στις ελληνικές αρχές από τις 20.7.2022 ημέρα έκδοσης της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο θάνατος της διερευνάται από τις ελληνικές αρχές» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις καταλήγοντας πως «αναμένουμε την απόδοση σεβασμού στο θρήνο των οικείων της και όχι την αμφισβήτηση ακόμη και του ονόματός της».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως «στον Έβρο μεθοδεύεται ήδη ένα νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο» για να προσθέσει στη σωρεία των fake – news που διέσπειρε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως το κορίτσι από τη Συρία βαφτίστηκε «Μαρία» από τις δυνάμεις του λαϊκισμού λόγω Δεκαπενταυγούστου. «Αναρωτιέμαι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν σε αυτή τη συγκυρία είναι δυνατόν να μην έχουμε όλοι μαζί μια κοινή στάση; Να υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την χώρα που να σιγοντάρουν με ψέματα και ότι δήθεν Έλληνες άφησαν ένα μωρό να πεθάνει στο έδαφος της Ελλάδας και μάλιστα να το βαφτίζουν και Μαρία την ημέρα της Παναγίας; Ντροπή, ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα»  ισχυρίστηκε  ο Κ. Μητσοτάκης. 

Παρακολουθήστε παρακάτω το εν λόγω σημείο της ομιλίας του Πρωθυπουργού:

Την ίδια ώρα, ο ρεπόρτερ του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», Γιώργος Χρηστίδης, με ανάρτησή του στο Twitter καταρρίπτει τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας πως το όνομα Μαρία είναι το πραγματικό όνομα με το οποίο οι συγγενείς του κοριτσιού, τους οποίους γνώριζε, την προσφωνούσαν.

«Η μόνη ντροπή είναι στη Βουλή να επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της κυβέρνησης επιχειρήματα απ’ τα κατάβαθα του Twitter» σημειώνει σε κατηγορηματικό τόνο ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας πως «όσο για τη σύμπτωση περί της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, ίσως η Μαρία να ζούσε πριν τους εορτασμούς των κατά τα λοιπά σπλαχνικών, εάν η δική σας κυβέρνηση και η κυβέρνηση Ερντογάν δεν παίζατε με τις ζωές των ανθρώπων στα σύνορα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα