ΑΘΗΝΑ
01:59
|
08.05.2024
Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν ότι επέτρεψε σε αμερικανικά drones να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο του για πρόσβαση στο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εν ενεργεία υπουργός Άμυνας των Ταλιμπάν την Κυριακή είπε ότι το Πακιστάν επέτρεψε σε αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο του για πρόσβαση στο Αφγανιστάν, μια κατηγορία που το Πακιστάν αρνήθηκε πρόσφατα μετά από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην Καμπούλ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Μουλά Μοχάμαντ Γιακούμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ ότι αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισέρχονται στο Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα drones εισέρχονται μέσω του Πακιστάν στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Πακιστάν, ζητάμε από το Πακιστάν, μην χρησιμοποιείτε τον εναέριο χώρο σας εναντίον μας», είπε.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Οι πακιστανικές αρχές αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται ή γνωρίζουν προηγούμενα για επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που δήλωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι πραγματοποίησαν στην Καμπούλ τον Ιούλιο που σκότωσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαγουαχίρι.

Τα σχόλια του Γιακούμπ θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ένταση μεταξύ των γειτονικών εθνών σε μια στιγμή που οι Αφγανοί Ταλιμπάν μεσολαβούν στις συνομιλίες μεταξύ του Πακιστάν και μιας πακιστανικής μαχητικής ομάδας Ταλιμπάν. Το Αφγανιστάν βασίζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στο εμπόριο με το Πακιστάν καθώς η χώρα βιώνει οικονομική κρίση.

Οι Ταλιμπάν είπαν ότι ερευνούν την αεροπορική επιδρομή του Ιουλίου και ότι δεν βρήκαν το πτώμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα