ΑΘΗΝΑ
09:11
|
09.05.2024
Δώδεκα διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και 270 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την παραίτηση του Μουκτάντα Αλ Σαντρ από την πολιτική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ιρακινές αρχές επέβαλλαν σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από τις 19:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε η Κοινή Διοίκηση των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας υπό το φως των συνεχιζόμενων εκτεταμένων διαδηλώσεων στη χώρα.

Το Ιρακινό Μεικτό Επιχειρησιακό Στρατηγείο εξέδωσε ανακοίνωση για lockdown από τις 15:30, καλώντας τις υπηρεσίες ασφαλείας να ενισχύσουν την προστασία των κυβερνητικών κτιρίων, των τραπεζών, των κεντρικών γραφείων των πολιτικών κομμάτων και των υποδομών.

Εκατοντάδες οπαδοί του σαντρικού κινήματος εισέβαλαν στην πράσινη ζώνη της Βαγδάτης λίγο αφότου ο ηγέτης του κινήματος, Μουκτάντα Αλ Σαντρ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική.

Γιατροί δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 12 υποστηρικτές του Σαντρ σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και άλλοι 270 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες, δακρυγόνα και συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ.

Ο ηγέτης του σαντρικού κινήματος Μουκτάντα Αλ Σαντρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι εγκαταλείπει την πολιτική. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Σαντρ ανακοίνωσε την οριστική παραίτησή του από την πολιτική και το κλείσιμο όλων των γραφείων του κόμματός του.

Πρόσθεσε ότι «όλα τα ιδρύματα» που συνδέονται με το σαντριστικό κίνημα θα κλείσουν, εκτός από το μαυσωλείο του πατέρα του, Μοχάμεντ Σαντέκ Αλ Σαντρ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1999, και άλλες εγκαταστάσεις πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Κράτη μέλη της Ε.Ε. συζητούν το ενδεχόμενο αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους

Κασσελάκης: Διάρρηξη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Άφησαν απειλητικό μήνυμα

Εκλογές στην Ινδία: AI deepfakes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το Αζερμπαϊτζάν και η Βουλγαρία ενισχύουν την εταιρική στρατηγική συνεργασία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα