ΑΘΗΝΑ
00:18
|
02.05.2024
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγο μετά την αναχώρηση του HMS Prince of Wales από τη νότια Αγγλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Βρετανίας, το HMS Prince of Wales, υπέστη μηχανικό πρόβλημα λίγο μετά την αναχώρησή του από τη νότια Αγγλία σε μια «αποστολή ορόσημο», σύμφωνα με το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, με προορισμό τα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Αμερικής και την Καραϊβική.

Το αεροπλανοφόρο των 65.000 τόνων, το οποίο κόστισε 3,1 δισεκατομμύρια λίρες (3,6 δισεκατομμύρια ευρώ) για να κατασκευαστεί, έφυγε από το Πόρτσμουθ το Σάββατο για μια τρίμηνη άσκηση επιχειρήσεων αεροσκαφών χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το HMS Prince of Wales παραμένει στην Περιοχή Ασκήσεων της Νότιας Ακτής ενώ διεξάγονται έρευνες σχετικά με ένα αναδυόμενο μηχανικό ζήτημα», ανέφερε εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού σε ανακοίνωσή του. Ο ιστότοπος UK Defence Journal ανέφερε ότι το πλοίο είναι αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Isle of Wight και δύτες έχουν σταλεί για να προσδιορίσουν το πρόβλημα, με ανησυχίες για ζημιές σε μια προπέλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα