ΑΘΗΝΑ
15:31
|
12.05.2024
Σε εξέλιξη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στη Βουλή, με την Ολομέλεια να καλείται να αποφασίσει σήμερα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έπειτα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Προέδρων, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των έξι κοινοβουλευτικών ομάδων.

Στην συνέχεια θα υπάρξουν τρεις κύκλοι ομιλητών – βουλευτών κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, οι τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και όσων πολιτικών αρχηγών θελήσουν να λάβουν τον λόγο.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να διαπιστωθεί πως η πρόταση έλαβε τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα ανακοινώσει τον αριθμό των μελών της Εξεταστικής, κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων καθώς και την προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών με την υποβολή του πορίσματος στην Ολομέλεια.

Βεβαίως, η Επιτροπή έχει την δυνατότητα σε περίπτωση που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση των εργασιών της να ζητήσει χρονική παράταση από την Ολομέλεια.

Σημείο αιχμής αναμένεται να αποτελέσει ο χρόνος διερεύνησης της υπόθεσης των υποκλοπών, με την κυβέρνηση να ζητά να τεθούν στο «μικροσκόπιο» οι εν λόγω πρακτικές σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή από το 2012 έως και το 2022.

Παρακολουθείστε εδώ την απευθείας ζωντανή μετάδοση από την Ολομέλεια της Βουλής:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπελγκόροντ: Αναφόρες κάνουν λόγω για επιπλέον εκρήξεις από πυραύλους (upd.)

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία – 28 νεκροί, 4 αγνοούμενοι

Οι πλημμύρες στο Αφγανιστάν κατέστρεψαν χωριά – 315 νεκροί

Χιλιάδες Ισραηλινοί στους δρόμους ζητώντας συμφωνία ανταλλαγής ομήρων, παραίτηση Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα