ΑΘΗΝΑ
05:52
|
02.05.2024
«Δεν διορθώνεται μόνο καταργείται το σάπιο πλαίσιο των παρακολουθήσεων», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν διορθώνεται μόνο καταργείται το σάπιο πλαίσιο των παρακολουθήσεων», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές-παρακολουθήσεις, σχολιάζοντας την προσπάθεια να βγει λάδι τόσο η ΕΥΠ όσο και το θεσμικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει, ανεχτεί και συνδιαμορφώσει οι κυβερνήσεις. 

«Η συζήτηση της Παρασκευής δε βοήθησε, ιδιαίτερα με ευθύνη του πρωθυπουργού, να φωτιστεί η υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Το αντίθετο, τα ερωτήματα παραμένουν και μεγαλώνουν. Τι έχουμε σήμερα; Μια από τα ίδια. Η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο τροπάριο του πρωθυπουργού να μιλάει για κάποιο λάθος, και για υπηρεσιακή αστοχία. Όλα αυτά για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από μία κρατική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία υπάγεται και δίνει προσωπικά λόγο στον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη. Συνεχίζεται το ίδιο τροπάρι για να βγει λάδι όχι μόνο η ΕΥΠ αλλά ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο τώρα δήθεν μπορεί και να διορθωθεί. Που τα πουλάτε αυτά κύριοι της κυβέρνησης;», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής.

Τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά τι ψήφισαν και τι ήταν σε ισχύ και δεν το άλλαξαν φέροντας ευθύνη για τον βούρκο που έχει δημιουργηθεί και τα κόμματα που κυβέρνησαν είναι βουτηγμένα στον βούρκο μέχρι το λαιμό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα ταχθεί υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και όσον υποθέσεων έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία, όπως υπόθεσης είναι συνακροάσεων του κόμματος του. «Δεν θα μπορούσε αυτή εξεταστική επιτροπή να μην αγγίξει τα ερωτήματα που εγείρει η υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Τι έκαναν οι κυβερνήσεις και οι άλλες αρμόδιες αρχές απέναντι στις καταγγελίες του ΚΚ Έψιλον το 2016, το 2017, το 2019, το 2020 και το 2022;».

Αναφέρθηκε, δηλαδή, στην υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, καταθέτοντας στα πρακτικά τα στοιχεία της υπόθεσης που άρχισε από το 2016 και όχι μόνο δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, αλλά πήγε να κλείσει η υπόθεση. Σημείωσε πως στην πρόσφατη συζήτηση στην Ολομέλεια τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπαν τίποτα για το θέμα αυτό και σχολίασε «ούτε συνεννοημένοι να ήταν». 

Μάλιστα, χαρακτήρισε «φτηνιάρικο κόλπο» την πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του χρονικού διαστήματος των ερευνών της εξεταστικής επιτροπής. «Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για χρονική διεύρυνση από το 2012, γενικόλογα χωρίς συγκεκριμένες υποθέσεις και στοιχεία, είναι περισσότερο ένα φτηνιάρικο κόλπο που επιδιώκει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και γι’ αυτό την απορρίψαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στα σενάρια περί κυβέρνησης συνεργασίας που εμφανίζονται και υπογράμμισε ότι μοναδικά ελπιδοφόρος για τον λαό δρόμος είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και χαλώντας τα σκοτεινά και αντιλαϊκά σενάρια μιας διεφθαρμένης άρχουσας τάξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα