ΑΘΗΝΑ
06:20
|
02.05.2024
Θα έχει «παραλυτικό» αντίκτυπο στην ερευνητική δημοσιογραφία, υποστήριξε η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση στη Γενεύη, ανάμεσα στην Ύπατη Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, και τη σύζυγο και τους δικηγόρους του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Μετά την συνάντηση η κ. Μπατσελέτ, που ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες τα καθήκοντά της στη συγκεκριμένη θέση, τόνισε ότι η ενδεχόμενη έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ «εγείρει ανησυχίες για την ελευθερία του Τύπου και τις πιθανές παραλυτικές επιπτώσεις για την ερευνητική δημοσιογραφία και τη δυνατότητα καταγγελίας ατασθαλιών».

«Είμαι ενήμερη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο κ. Ασάνζ κατά τη διάρκεια της κράτησής του και παραμένω ανήσυχη για τη σωματική και ψυχική του κατάσταση», πρόσθεσε η κυρία Μπατσελέτ σε ανακοίνωσή της, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία που έχει η εξασφάλιση της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κ. Ασάνζ, ιδίως του δικαιώματός του σε μια δίκαιη δίκη και διαβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες της παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Από την πλευρά της επιτροπής υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ οι συνήγοροι του ιδρυτή των WikiLeaks Μπαλτάσαρ Γκαρθόν και Αϊτόρ Μαρτίνεθ επεσήμαναν τις νομικές επιπτώσεις και τις συνέπειες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η σύζυγός του Στέλλα Ασάνζ αναφέρθηκε στις συνέπειες του πολυετούς εγκλεισμού του στην υγεία του Τζούλιαν και στην οικογένειά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα