ΑΘΗΝΑ
18:17
|
23.04.2024
«Μας έλεγαν πως ήθελαν να επιστρέψουν τα Εξάρχεια στους κατοίκους κι αυτοί τα χαρίζουν σε εταιρείες, επενδυτές και εργολάβους δίχως να μας ρωτήσουν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση υπεράσπισης της πλατείας Εξαρχείων, που καταστρέφεται από τα έργα για την δημιουργία σταθμού του μετρό, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29/8, στις 5.30μμ, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας, την ώρα που θα διεξάγεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην συγκέντρωση που θα διεξαχθεί την ώρα πραγματοποίησης του δημοτικού συμβουλίου καλούν, κινήσεις υπεράσπισης του αστικού πρασίνου και συλλογικότητες, ενάντια «στα σχέδια Μπακογιάννη-κυβέρνησης-κεφαλαίου για την τουριστικοποίηση και εμπορευματοποίηση των γειτονιών».

«Μας έλεγαν πως ήθελαν να επιστρέψουν τα Εξάρχεια στους κατοίκους κι αυτοί τα χαρίζουν σε εταιρείες, επενδυτές και εργολάβους δίχως να μας ρωτήσουν. Γι’ αυτό έρχονται μες στον Αύγουστο με τις μπουλντόζες. Αλήθεια όμως, έτσι νομίζουν πως θα κάνουν την ανάπλαση; Με τα ΜΑΤ αγκαζέ και τους κατοίκους απέναντι; Συνεχίζουμε τον αγώνα για έναν Λόφο Στρέφη πράσινο, ζωντανό, ελεύθερο και με τις εταιρείες έξω απ’ αυτόν. Για μια πλατεία ζωντανή, ελεύθερη, πράσινη και δίχως μετρό. Ενάντια στις πολιτικές εξευγενισμού, να κρατήσουμε τα Εξάρχεια γειτονιά!», αναφέρει στο κάλεσμά της η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη.

«Να διεκδικήσουμε ελεύθερους και δημόσιους χώρους για τις ανάγκες των κατοίκων και όχι για τα οικονομικά συμφέροντα των εργολάβων, των εταιρειών και των ιδιωτών. Να σταματήσουν τα έργα στην πλατεία Εξαρχείων και τον Λόφο Στρέφη και να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τη γειτονιά», αναφέρουν η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνος και η Πρωτοβουλία Αγώνα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

«Οπως στα Πατήσια, έτσι και στα Εξάρχεια ο δήμαρχος Μπακογιάννης λειτουργεί μονάχα ως εντολοδόχος των ιδιωτικών εργολαβικών και κτηματομεσιτικών συμφερόντων, διαβουλεύεται μονάχα με τις εταιρείες, ενώ απέναντι στους κατοίκους έχει να επιδείξει μόνο ΜΑΤ, βία, απειλές και “λάσπη”. Η αστυνομική καταστολή των Εξαρχείων είναι η εικόνα από το μέλλον όλων των γειτονιών της Αθήνας που αντιστέκονται στα σχέδια Μπακογιάννη», τονίζει στο κάλεσμά της η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου.

«ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην επιβαλλόμενη «ανάπτυξη» του κέντρου της πόλης και τη μετατροπή της σε τουριστικό θέρετρο. Σε ένα απέραντο εργοτάξιο αναθέσεων και μίζας, σαν τον Μεγάλο Περίπατο. Στην απονέκρωση ζωτικών για τον κοινωνικό ιστό χώρων, όπως του Πολυτεχνείου μέσω της μουσειοποίησης του. Στην αποστείρωση των δημόσιων πανεπιστημίων, την λεηλασία δημόσιων και ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου. Στην αύξηση των ενοικίων, την ιδιωτικοποίηση του λόφου Στρέφη, τη μετατροπή του οικιστικού χαρακτήρα γειτονιών σε εμπορευματικές ζώνες.», τονίζει το Συντονιστικό Δράσης για την Υπεράσπιση των Εξαρχείων.

«Η επίθεση που ξεδιπλώνεται αυτή την περίοδο στη γειτονιά των Εξαρχείων αποτελεί μέρος της συνολικότερης επίθεσης που θέτει στο στόχαστρο το σύνολο των δημοσίων πράσινων χώρων στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων το πάρκο Δρακοπούλου, το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, το πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, τον λόφο Φιλοπάππου κ.α.», αναφέρει μεταξύ άλλων η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Αναζητείται ξανά από τις αρχές ο Φουρθιώτης -Κατηγορείται για εκβίαση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα