ΑΘΗΝΑ
21:05
|
24.04.2024
Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 50.000 στρατιώτες από διάφορα πρώην σοβιετικά έθνη, την Κίνα, την Ινδία, το Λάος, τη Μογγολία, τη Νικαράγουα και τη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια στα ανατολικά της χώρας που θα περιλαμβάνουν δυνάμεις από την Κίνα, σε μια επίδειξη ολοένα και στενότερων αμυντικών δεσμών μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου εν μέσω εντάσεων με τη Δύση σχετικά με τη δράση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η άσκηση Vostok 2022 θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 7η Σεπτεμβρίου σε διάφορες τοποθεσίες στα ανατολικά της Ρωσίας και τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και θα περιλαμβάνει περισσότερους από 50.000 στρατιώτες και πάνω από 5.000 μονάδες όπλων, συμπεριλαμβανομένων 140 αεροσκαφών και 60 πολεμικών πλοίων.

Τα γυμνάσια, στα οποία θα συμμετάσχουν στρατεύματα από διάφορα πρώην σοβιετικά έθνη, την Κίνα, την Ινδία, το Λάος, τη Μογγολία, τη Νικαράγουα και τη Συρία, θα διεξαχθούν σε επτά πεδία βολής. Το υπουργείο σημείωσε ότι στο πλαίσιο των ελιγμών, το ρωσικό και το κινεζικό ναυτικό στη Θάλασσα της Ιαπωνίας θα «ασκήσουν κοινή δράση για την προστασία των θαλάσσιων επικοινωνιών, των περιοχών θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας και της υποστήριξης των χερσαίων στρατευμάτων σε παράκτιες περιοχές».

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά κοινών πολεμικών παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ναυτικών ασκήσεων και περιπολιών από βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Πέρυσι, τα ρωσικά στρατεύματα για πρώτη φορά αναπτύχθηκαν στο κινεζικό έδαφος για κοινούς ελιγμούς.

Παρόλο που η Μόσχα και το Πεκίνο στο παρελθόν απέρριψαν το ενδεχόμενο σφυρηλάτησης μιας στρατιωτικής συμμαχίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι μια τέτοια προοπτική δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς και ότι η Ρωσία μοιράζεται εξαιρετικά ευαίσθητες στρατιωτικές τεχνολογίες με την Κίνα που βοήθησαν σημαντικά στην ενίσχυση της αμυντικής της ικανότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα