ΑΘΗΝΑ
12:42
|
25.04.2024
Ένα τμήμα 4,5 χιλιομέτρων της κύριας οδικής σύνδεσης Νότου-Βορά της χώρας θα κλείσει για μία εβδομάδα για ασκήσεις απογείωσης και προσγείωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Φινλανδία θα κλείσει ένα τμήμα ενός από τους κύριους αυτοκινητόδρομους της χώρας για μια εβδομάδα τον Σεπτέμβριο για να επιτρέψει στην Πολεμική Αεροπορία της να πραγματοποιήσει απογειώσεις και προσγειώσεις σε έναν δρόμο που έχει σχεδιαστεί ως εφεδρικός διάδρομος αεροσκαφών σε καιρό πολέμου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Η Πολεμική Αεροπορία εξασκείται τακτικά βασιζόμενη σε τοποθεσίες πέρα από τις βάσεις της, προκειμένου να μπορέσει να αναπτύξει γρήγορα αεροσκάφη σε όλη τη χώρα, αν χρειαστεί», δήλωσε η Φινλανδική Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Φινλανδία διαθέτει περισσότερους από 12 αυτοκινητόδρομους που κατασκευάστηκαν κυρίως στις δεκαετίες του 1960 και 1970 και έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ως εφεδρικοί διάδρομοι αεροσκαφών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν εξασκηθεί στην κύρια οδική σύνδεση Νότου-Βορά της χώρας εδώ και δεκαετίες λόγω της επακόλουθης συμφόρησης της κυκλοφορίας.

Το κλείσιμο ενός τμήματος 4,5 χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου E75 στη νότια Φινλανδία θα αναγκάσει περίπου 7.000 αυτοκίνητα κάθε μέρα να ακολουθήσουν μια παράκαμψη διάρκειας μίας ώρας, δήλωσε ο Γιάρι Μικόνεν, περιφερειακός διευθυντής του Κέντρου Οικονομικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

Η άσκηση, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν περίπου 200 στρατιωτικοί και τα υπάρχοντα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 Hornet της Φινλανδίας, παλαιότερα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hawk Mk 51 και άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη, θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα