ΑΘΗΝΑ
12:00
|
03.05.2024
Μετά από 7 μήνες προφυλάκισης χωρίς κανένα στοιχείο, ο Παναγιώτης Καλαϊτζής με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη με περιοριστικούς όρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Πάνος Καλαϊτζής, έπειτα από επτά μήνες προφυλάκισής του στον Κορυδαλλό. Ο Πάνος Καλαϊτζής βρέθηκε ξαφνικά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής επειδή έδωσε σε φίλο του το διαμέρισμά του για να κάνει καραντίνα και λόγω αυτού κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (σ.σ. Αναρχική Δράση).

Οι αρχές τον αφήνουν ελεύθερο υπό προϋποθέσεις, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική παρουσία σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ελεύθερη θα αφεθεί και η διωκόμενη για τους ίδιους λόγους και με τις ίδιες κατηγορίες Γ.Β., αλλά με τη χρήση βραχιολιού παρακολούθησης και επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού.

Τέλος, στη φυλακή θα παραμείνει ο Θ.Χ. με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αποφυλάκισής του Πάνου Καλαϊτζή:

«Μετά από 7 μήνες προφυλάκισης χωρίς κανένα στοιχείο, ο Παναγιώτης Καλαϊτζής με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση παρουσίασης του καθε 15 μέρες σε αστυνομικό τμήμα.

Η συγκατηγορούμενη του Γεωργία Βούλγαρη αποφυλακίζεται με κατ’οίκον περιορισμό και βραχιολάκι ενώ η προφυλάκιση του Θάνου Χατζηαγγέλου θα συνεχιστεί.

 Η απόφαση αποφυλάκισης αποτελεί μια προσωρινή δικαίωση του Πάνου και του αλληλέγγυου κόσμου που στάθηκε στο πλεύρο του αλλά και μια ένδειξη πως το σαθρό κατηγορητήριο πάνω στο οποίο βασίστηκε η δίωξη του καταρρέει.

Σαν πρωτοβουλία φίλων/συγγενών/συντρόφων-ισσών θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν και κάθε μία που στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό του Πάνου.

 Η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στην αυθαιρεσία, στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων και στους τρομονόμους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα