ΑΘΗΝΑ
05:52
|
07.05.2024
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφ.Συν», ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα υπηρεσιακά usb ασφαλείας, με σκοπό να συγκροτηθεί άμεσα Επιτροπή Καταστροφής Υλικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιχείρηση καταστροφής αρχείων, που πιθανόν αφορούν τον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, καταγγέλλει σήμερα στο κύριο θέμα της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που υπογράφει ο Δημήτρης Τερζής, μόλις έγινε γνωστή η έναρξη της έρευνας δόθηκε εντολή από υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας, ο οποίος αποτελεί στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού εδώ και πολύ καιρό, να ξεκινήσει η καταστροφή πολλών αρχείων, κρίσιμων για την υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σύμφωνα δε με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb ασφαλείας, γνωστά ως iron keys στα οποία είναι καταγεγραμμένες όλες οι συνομιλίες που αποτελούν προϊόντα παρακολούθησης, «με σκοπό να συγκροτηθεί άμεσα η Επιτροπή Καταστροφής Υλικού και να τα αφανίσει».

Όσον αφορά στα στοιχεία των επισυνδέσεων ωστόσο, αυτά μπορούν να ανακτηθούν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν τα αρχεία , εφόσον βέβαια η ΑΔΑΕ και οι εισαγγελικές Αρχές τους απευθύνουν σχετικό αίτημα.

Την όλη επιχείρηση εκκαθάρισης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται πως συντονίζει, επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ. στο οποίο επί Ν.Δ. έχει υπαχθεί και το αρμόδιο τμήμα για τις επισυνδέσεις, μετά την προμήθεια του ιταλικού λογισμικού τον προηγούμενο χειμώνα.

Η ενέργεια αυτή, καταλήγει το ρεπορτάζ, έχει προκαλέσει την αντίδραση και ανησυχία των υπαλλήλων, πολλοί εκ των οποίων αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία καταστροφής, ανησυχώντας για το υπηρεσιακό τους μέλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα