ΑΘΗΝΑ
03:45
|
24.04.2024
Ο κυβερνήτης της Αριζόνα επισκέφθηκε σήμερα το νησί με το βλέμμα στους ημιαγωγούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κυβερνήτης της Αριζόνα, Νταγκ Ντούσεϊ, ταξίδεψε σήμερα στην Ταϊβάν για μια επίσκεψη επικεντρωμένη στους ημιαγωγούς, τα κρίσιμα μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται στα καθημερινά ηλεκτρονικά που κατασκευάζει το νησί. Πρόκειται για την πέμπτη επίσκεψη αμερικανού νομοθέτη στην Ταϊβάν εντός του τελευταίου μήνα, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Πεκίνου προς το αντίθετο.

Ο Ντούσεϊ, που συνοδεύεται από τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αριζόνα και τον επικεφαλής της υπηρεσίας οικονομικής ανάπτυξης της πολιτείας, επιθυμεί να προσελκύσει προμηθευτές για το νέο εργοστάσιο της Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp (TSMC) ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων (11,97 δισεκατομμυρίων ευρώ) που κατασκευάζεται στην πολιτεία, ενώ πρόκειται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν, ηγέτες επιχειρήσεων και εκπροσώπους πανεπιστημίων στη βιομηχανία ημιαγωγών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ταϊβάν.

Οι αμερικανικές πολιτείες ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν ένα κύμα επενδύσεων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εργοστάσια παραγωγής μικροτσίπ, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ εντείνει τις δαπάνες για την επέκταση της βιομηχανίας ημιαγωγών της χώρας με έναν νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Ιντιάνα επισκέφθηκε την Ταϊβάν, η οποία παράγει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας προσφοράς μικροτσίπ επεξεργαστών υψηλών προδιαγραφών, για παρόμοιο σκοπό.

Ένας νόμος που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ την 29η Ιουλίου προβλέπει περισσότερα από 52 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και άλλες ενισχύσεις για την ανάπτυξη της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και πίστωση φόρου 25% για επενδυτές σε εργοστάσια παραγωγής μικροτσίπ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πολιτειακές κυβερνήσεις υπόσχονται τώρα φορολογικές ελαφρύνσεις και επιχορηγήσεις ώστε να δελεάσουν τα εργοστάσια μικροτσίπ που ελπίζουν ότι θα γίνουν κέντρα για τη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.

Η Intel, ο μόνος μεγάλος παραγωγός μικροτσίπ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σχέδια τον Μάρτιο του 2021 για την κατασκευή δύο εργοστασίων μικροτσίπ στην Αριζόνα με κόστος 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων (19,96 δισεκατομμυρίων ευρώ). Η εταιρεία διαθέτει μια άλλη εγκατάσταση στην Αριζόνα από το 1980. Τον Ιανουάριο, η Intel ανακοίνωσε σχέδια να επενδύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα εργοστάσιο τσιπ στο Οχάιο.

 Η TSMC, η οποία εδρεύει στην Ταϊβάν και κατασκευάζει μικροτσίπ για την Apple και άλλους πελάτες, ανακοίνωσε πέρυσι σχέδια να επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια (3,49 δισεκατομμύρια ευρώ) στη δεύτερη μονάδα παραγωγής της στις ΗΠΑ, στο Βόρειο Φοίνιξ της Αριζόνα. Η πρώτη εγκατάσταση κατασκευής πλακιδίων ημιαγωγών της TSMC στις ΗΠΑ βρίσκεται στο Κάμας της Ουάσιγκτον. Λειτουργεί επίσης κέντρα σχεδιασμού στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και στο Όστιν του Τέξας. Η Samsung της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι το 2024 θα εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής μικροτσίπ αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων (16,96 δισεκατομμυρίων ευρώ) κοντά στο Όστιν, κίνηση που σύμφωνα με το Τέξας είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση στην πολιτεία μέχρι σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα