ΑΘΗΝΑ
10:54
|
19.04.2024
Με κοινή δήλωσή τους ο Νίκος Παππάς και ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλούν για «πρωτοφανή απαξίωση και παράκαμψη του ΑΣΕΠ» που επιχειρείται για ακόμη μια φορά…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θεσμοθετείται και επίσημα η παράκαμψη του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις που θα διενεργούνται στο μέλλον από δημόσιες συγκοινωνιακές επιχειρήσεις και γενικότερα όσες υπάγονται στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) μέσω νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης με κοινή δήλωσή τους, κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «παρακάμπτει τον ΑΣΕΠ και θεσμοθετεί “ρουσφετολογικές” προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.».

 Μιλούν για «πρωτοφανή απαξίωση και παράκαμψη του ΑΣΕΠ» που επιχειρείται για ακόμη μια φορά από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και συμπληρώνουν:

«Με το νέο “γαλάζιο” νομοσχέδιο, που προωθεί σχεδόν εν κρυπτώ και με fast track διαδικασίες, επιχειρεί να θεσμοθετήσει τις ρουσφετολογικού τύπου προσλήψεις προσωπικού στις ΔΕΚΟ Μεταφορών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ κ.α.), για τις οποίες θα αποφασίζει η εκάστοτε διοίκηση των μεταφορικών εταιρειών με αδιαφανή και αυθαίρετα κριτήρια», αναφέρουν.

Για τον, δε, ΑΣΕΠ επιφυλάσσεται ο ρόλος του «κομπάρσου» στο πλαίσιο της νομιμοφάνειας, καθώς δεν θα έχει κανέναν απολύτως λόγο στις προσλήψεις, παρά μόνο στον «έλεγχο νομιμότητας», και άρα δεν εξασφαλίζεται κανένα κριτήριο αξιοκρατίας.

Ό,τι ξεκίνησε το 2020 με τα γνωστά ευτράπελα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θέλει να το συνεχίσει σήμερα. Φυσικά, δεν μπορεί να κρύψει καν την πρόθεση της να εκχωρήσει σταδιακά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στις ιδιωτικοποιήσεις και σε διάφορες ανώνυμες εταιρίες μέσω της «εταιρικής διακυβέρνησης».

Για τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης σημασία δεν έχουν ούτε η αξιοκρατία ούτε η αριστεία. Σκοπός της ήταν και είναι να καταστήσει το δημόσιο βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό αποπειράται και τώρα», αναφέρουν στην κοινή δήλωση τους.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να επιβάλει κανόνες του ιδιωτικού τομέα για προσλήψεις, αμοιβές και εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις και προμήθειες, δημόσια εποπτεία και έλεγχο, πιστοληπτική αξιολόγηση και χρηματοδότηση. Ακόμη και οι ιδιωτικοποιήσεις θα «αναγγέλλονται» απλώς και χωρίς όριο.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «ο υπουργός Οικονομικών μπορεί με απόφασή του να αξιοποιεί τις πάσης φύσεως κινητές αξίες που έχουν περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο» και «να εκποιεί ελευθέρως, είτε κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους λοιπούς μετόχους ή οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, είτε κατόπιν προτάσεώς του, μετοχές που κατέχει σε ανώνυμες εταιρείες μη εισηγμένες σε χρηματιστήριο αξιών» ή «μετοχές που κατέχει σε εταιρείες που είναι υπό εκκαθάριση, ανεξαρτήτως ποσοστού συμμετοχής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα