ΑΘΗΝΑ
23:49
|
14.05.2024
Είναι πρώτη φορά που έγινε χρήση ζωντανών πυρών σε τέτοιο περιστατικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός της Ταϊβάν έριξε σήμερα προειδοποιητικές βολές σε ένα κινεζικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που πέταξε πάνω από νησίδα που ελέγχεται από την Ταϊβάν κοντά στις κινεζικές ακτές, το οποίο κατευθύνθηκε πίσω στην Κίνα μετά τους πυροβολισμούς, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές του νησιού. Είναι πρώτη φορά που έγινε χρήση ζωντανών πυρών σε τέτοιο περιστατικό.

Έπειτα από σχετικές προειδοποιήσεις του στρατού της Ταϊβάν, τα στρατεύματα του νησιού εκτόξευσαν ζωντανά πυρομαχικά προς ένα κινεζικό drone το οποίο δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις καθώς πέταξε νωρίτερα σήμερα πάνω από νησίδα υπό τον έλεγχο της Ταϊβάν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Taiwan News.

Η Διοίκηση Άμυνας του Στρατού της Κομητείας Κινμέν της Ταϊβάν (KDC) δήλωσε ότι εντοπίστηκαν τρεις ομάδες που αποτελούνταν από τρία «πολιτικά» drones η καθεμία να πετούν πάνω από το νησί Νταντάν, το νησί Ερντάν και το νησί Σι, αντίστοιχα, στον δήμο Λιέγιου της κομητείας Κινμέν. Αφού προειδοποιήθηκαν από Ταϊβανέζους στρατιώτες με φωτοβολίδες σήματος, τα drones απομακρύνθηκαν από τα νησιά και προς την κατεύθυνση της Σιαμέν της Κίνας.

Έπειτα, ένα άλλο drone εισήλθε ξανά στον εναέριο χώρο πάνω από τα περιορισμένα ύδατα του νησιού Ερντάν. Τα στρατεύματα της Ταϊβάν εξέδωσαν και πάλι προειδοποιήσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τη διοίκηση, επειδή το drone συνέχισε να κάνει κύκλους πάνω από το νησί, οι στρατιώτες «έριξαν αμυντικές βολές για να απομακρύνουν» το αεροσκάφος. Στη συνέχεια, το drone απομακρύνθηκε προς την κατεύθυνση της Σιαμέν της Κίνας.

Η KDC είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα καταρρίψει κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που δεν λαμβάνουν υπόψη τις προειδοποιήσεις. Τη Δευτέρα, η διοίκηση δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων για την αντιμετώπιση των drones που θα περιλαμβάνει «εκτόξευση φωτοβολίδων σήματος, αναφορά της εισβολής, απομάκρυνση του drone και κατάρριψή του». Αυτή φαίρεται να είναι η πρώτη φορά που η KDC ανέφερε ότι εκτόξευσε ζωντανά πυρομαχικά προς κινεζικά drones.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ένταση στη Τιφλίδα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ξένων πρακτόρων

Ξέχασαν παιδάκι σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά για ώρες…

Ο Τραγουδόσαυρος σατιρίζει το Ζάρι και ρίχνει εξάρες

Κάρφωσε τον Τραμπ για την πορνοστάρ ο άλλοτε έμπιστος δικηγόρος Κόεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα