ΑΘΗΝΑ
02:28
|
08.05.2024
Στον Σι αναμένεται να ανατεθούν και πάλι οι ρόλοι του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος και του προέδρου της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το συνέδριο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, το οποίο πραγματοποιείται κυρίως κεκλεισμένων των θυρών στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στη δυτική πλευρά της πλατείας Τιενανμέν στο κέντρο του Πεκίνου κάθε πέντε χρόνια και συνήθως διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, θα ξεκινήσει στις 16 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πολιτικό Γραφείο της χώρας.

Στην εκδήλωση, περίπου 2.300 αντιπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος από όλη τη χώρα θα συναντηθούν στο Πεκίνο για την επιλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με περίπου 200 μέλη. Στον Σι αναμένεται να ανατεθούν και πάλι οι ρόλοι του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος και του προέδρου της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.

Η πρώτη ολομέλεια της νέας Κεντρικής Επιτροπής, που πραγματοποιείται την επομένη της λήξης του Συνεδρίου, θα επιλέξει από τις τάξεις της 25 μέλη για το Πολιτικό Γραφείο και την Μόνιμη Επιτροπή του, το ανώτατο ηγετικό όργανο και κορυφή εξουσίας της Κίνας, που αποτελείται επί του παρόντος από επτά άτομα.

Με ελάχιστες αλλαγές να αναμένονται στην ευρεία κατεύθυνση της πολιτικής, τα βασικά αποτελέσματα του συνεδρίου θα περιστραφούν γύρω από το προσωπικό: ποιος θα ενταχθεί στη Μόνιμη Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου και ποιος θα αντικαταστήσει τον επιφορτισμένο με τη διαχείριση της οικονομίας πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τον Μάρτιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα