ΑΘΗΝΑ
00:36
|
02.05.2024
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 έχει ζητηθεί από 24 χώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα στέλεχος της εταιρείας που το παράγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar, η οποία ειδικεύεται σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), έχει λάβει αιτήματα για την προμήθεια μαχητικών drones Bayraktar TB2 από 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας.

«Μέχρι σήμερα, το Bayraktar TB2 ζητηθεί από 24 χώρες. Έχουν υπογραφεί παραγγελίες και συμβάσεις εξαγωγής. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά. Μερικές από αυτές είναι από την Ανατολική Ασία, μερικές είναι από την Ευρώπη, οπότε υπάρχει ζήτηση σε διάφορα μέρη του κόσμου», δήλωσε ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Aksam.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέξιι Ρεζνικόφ, δήλωσε στα τέλη Ιουνίου ότι το Κίεβο και η Άγκυρα εξακολουθούν να εργάζονται για ένα σχέδιο με στόχο την κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία για την παραγωγή οπλισμένων drones Bayraktar.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Τουρκία, Βασίλ Μποντνάρ, δήλωσε ότι η κατασκευή εργοστασίου της εταιρείας Baykar βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Ο Μποντνάρ ανέφερε ότι «το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί. Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η κυβέρνηση ενέκρινε τη διμερή συμφωνία και την έστειλε στο κοινοβούλιο για επικύρωση, τη συμφωνία για την κατασκευή του ίδιου του εργοστασίου». Ένα οικόπεδο έχει ήδη αγοραστεί και αναπτυχθεί από την εταιρεία καθώς «ήταν σχεδόν προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών της εταιρείας να λάβει χώρα αυτή η παραγωγή στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο διπλωμάτης υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση για την ανάπτυξη του εργοστασίου στην Ουκρανία δεν ήταν μόνο πολιτική απόφαση, «αλλά και πρακτική, καθώς ένα σημαντικό μέρος των μοντέλων που θα παραχθούν σε αυτό το εργοστάσιο θα έχουν εξαρτήματα ουκρανικής παραγωγής», προσθέτοντας ότι «μπορεί να είναι κινητήρες, ανταλλακτικά, τροχοί, πολλά διαφορετικά πράγματα που είναι υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτά τα αεροσκάφη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα