ΑΘΗΝΑ
02:15
|
03.05.2024
Ήταν διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, ιδρύματος αφιερωμένου στη διαιώνιση του έργου και της σκέψης του πατέρα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γιος του αργεντίνικης καταγωγής επαναστάτη-αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα πέθανε τη Δευτέρα στο Καράκας σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ. «Με βαθύτατη λύπη, λέμε αντίο στον Καμίλο, γιο του Τσε και άνθρωπο που προωθούσε τις ιδέες του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, που πήρε το όνομά του από τον Κουβανό επαναστάτη Καμίλο Σιενφουέγος, πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Καράκας όταν υπέστη «πνευμονική εμβολή η οποία προκάλεσε έμφραγμα».

Με πτυχίο στο Εργατικό Δίκαιο, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, που ήταν μόλις 5 ετών, όταν δολοφονήθηκε ο Τσε Γεεβάρα, ήταν διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, ιδρύματος αφιερωμένου στη διαιώνιση του έργου και της σκέψης του πατέρα του.

Ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς κρατούσε γενικά χαμηλό δημόσιο προφίλ, αν και μερικές φορές εμφανιζόταν σε εκδηλώσεις προς τιμήν του πατέρα του και είχε αντιταχθεί σθεναρά στη χρήση της εικόνας του πατέρα του σε εκστρατείες μάρκετινγκ.

Γεννημένος το 1962, ο Καμίλο ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του Κουβανο-αργεντινού αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που σκοτώθηκε από τον βολιβιανό στρατό το 1967, και της Κουβανής συζύγου του Αλέιντα Μαρτς. Τρία ακόμα παιδιά γεννήθηκαν από τον γάμο αυτό: η Αλέιντα, η Σέλια και ο Ερνέστο, ενώ ο Τσε είχε ακόμα μία κόρη, την Ίλντα που πέθανε το 1995, από έναν προηγούμενο γάμο με την Περουβιανή Ίλντα Γκαντέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα