ΑΘΗΝΑ
00:27
|
27.04.2024
Η συμπλήρωση του επίσημου άλμπουμ της Panini για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στο Κατάρ αναμένεται να κοστίσει στους φιλάθλους κατά μέσο όρο παραπάνω από 1000…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός που πλήττει την Ευρώπη «χτύπησε» και τα… ποδοσφαιρικά αυτοκόλλητα, καθώς η συλλογή και η συμπλήρωση του επίσημου άλμπουμ της εταιρείας Panini για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στο Κατάρ πρόκειται να κοστίσει στους φιλάθλους κατά μέσο όρο παραπάνω από 1000 ευρώ.

Η Panini, η οποία παρήγαγε για πρώτη φορά άλμπουμ με αυτοκόλλητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο για το τουρνουά του 1970 στο Μεξικό, τιμολογεί τις συσκευασίες πέντε αυτοκόλλητων για το άλμπουμ του Κατάρ στο 1 ευρώ την καθεμία, κάτι που αποτελεί αύξηση 12,5% στο κόστος των συσκευασιών για το άλμπουμ του τουρνουά στη Ρωσία το 2018, και αύξηση 80% στο κόστος των συσκευασιών για το άλμπουμ του Euro 2016.

Υπάρχουν συνολικά 670 αυτοκόλλητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στο Κατάρ, τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη. Ωστόσο, λόγω των διπλότυπων, οι θαυμαστές πρέπει κατά μέσο όρο να αγοράσουν 4.832 αυτοκόλλητα για να ολοκληρώσουν το άλμπουμ, με κόστος παραπάνω από 1000 ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς του Πολ Χάρπερ, καθηγητή μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία.

Ο Χάρπερ είπε ότι αν οι συλλέκτες είναι «εξαιρετικά τυχεροί και δεν έχουν κανένα αντίγραφο» στα πακέτα που αγόρασαν, θα πρέπει να αγοράσουν τουλάχιστον 137 πακέτα για να ολοκληρώσουν ολόκληρο το βιβλίο, κάτι που θα κόστιζε περίπου 138 ευρώ.

Ωστόσο, ο Χάρπερ σημείωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα διαπιστώσουν ότι συλλέγουν πολλά διπλότυπα αυτοκόλλητα. «Το πρώτο αυτοκόλλητο που αγοράζετε είναι απολύτως εγγυημένο ότι δεν θα είναι διπλότυπο», αναφέρει στην έρευνά του που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2018. «Το δεύτερο αυτοκόλλητο που θα πάρετε έχει 681/682 (99,85%) πιθανότητα να είναι νέο αυτοκόλλητο. Το τρίτο αυτοκόλλητο που λαμβάνετε έχει 680/682 (99,7%) πιθανότητα να είναι νέο αυτοκόλλητο και ούτω καθεξής», με την πιθανότητα να βρει κανείς νέα αυτοκόλλητα να γίνεται εξαιρετικά μικρή καθώς πλησιάζει στο τέλος της συλλογής.

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι για να συλλέξετε μόνο τα τελευταία 19 αυτοκόλλητα για το άλμπουμ, θα πρέπει να αγοράσετε 483 πακέτα αυτοκόλλητων, ή το ήμισυ του συνολικού αριθμού των αναμενόμενων πακέτων», εξήγησε ο Χάρπερ. «Με άλλα λόγια, είστε μόλις στα μισά του δρόμου όταν απομένουν μόνο 19 αυτοκόλλητα για να μαζέψετε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα