ΑΘΗΝΑ
22:15
|
10.05.2024
Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «μεθόδους αυτοκράτορα», αναφέροντας ότι έχει κάνει το «ψέμα πυρήνα της πολιτικής» του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel σε σημερινό του δημοσίευμα κατηγορεί άμεσα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για απολυταρχική πορεία και «μεθόδους αυτοκράτορα», αναφέροντας ότι έχει κάνει το «ψέμα πυρήνα της πολιτικής» του ενώ αξιωματούχοι υπό την ηγεσία του διαπράττουν «αμέτρητες παραβιάσεις του νόμου», και ζητά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έχει de facto αναστείλει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο», όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, καθώς «Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκτοπίσει βίαια πρόσφυγες στην Τουρκία χιλιάδες φορές τα τελευταία δύο χρόνια», με την Ευρωπαϊκή Αρχή καταπολέμησης της διαφθοράς να επιβεβαιώνει τις παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ «οι άνθρωποι που τεκμηριώνουν αυτά τα εγκλήματα δέχονται πιέσεις».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο περιστατικό όπου «Ο δημοσιογράφος του Spiegel Γιώργος Χρηστίδης δυσφημίστηκε στα φιλοκυβερνητικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης ως Τούρκος πράκτορας» αφού το μέσο μετέδωσε την είδηση του θανάτου του πεντάχρονου κοριτσιού σε νησίδα στον Έβρο μετά την απραγία των ελληνικών αρχών. «Είναι ακριβώς η μορφή αντιστροφής της ενοχής που είναι πλέον γνωστή από την Αθήνα», προσθέτει το δημοσίευμα.

Σχολιάζοντας το σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Spiegel χαρακτηρίζει την Ελλάδα υπό τον Μητσοτάκη «κράτος επιτήρησης» και τονίζει ότι «εναπόκειται πρωτίστως στου Έλληνες να σταματήσουν την αυταρχική τάση στη χώρα τους» καθώς στις επερχόμενες εκλογές οι πολίτες θα «αποφασίσουν σε τι είδους κράτος θέλουν να ζήσουν».

Το Spiegel ζητά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας πως, παρότι το μπλοκ «Ανέχθηκε για πάρα πολύ καιρό τις αντιδημοκρατικές πολιτικές του Μητσοτάκη και μάλιστα τις χαιρέτισε», με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να περιγράφει την Ελλάδα ως «ασπίδα της Ευρώπης» κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Έβρο το 2020, «εάν η ΕΕ είναι σοβαρή ως προς τις αξίες της, θα πρέπει τώρα να ξεκινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Ελλάδας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα