ΑΘΗΝΑ
02:06
|
02.05.2024
Ακραία πρόκληση από τη Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του NATO στην Τουρκία - Διάβημα διαμαρτυρίας από την Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια εμπρηστική, για την ελληνική πλευρά, ανάρτηση στο Twitter έκανε η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του NATO στην Τουρκία, συγχαίροντας τη γειτονική χώρα για την 100ή επέτειο της τουρκικής ανεξαρτησίας που συμπίπτει με την οριστική νίκη των τουρκικών στρατευμάτων σε βάρος των ελληνικών το 1922.

«Σήμερα είναι η 100ή επέτειος της τουρκικής ανεξαρτησίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρεται στο tweet.

Αυτήν τη μέρα, πράγματι, η Τουρκία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης», με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη που διεξήχθη στις 30 Αυγούστου 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας, με συντριπτική ήττα του ελληνικού στρατού.

Μάλιστα, η Διοίκηση του ΝΑΤΟ η οποία εδρεύει στη Σμύρνη, κάνει, στο συγκεκριμένο tweet, hashtag το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ενώ η Turk Press εξηγεί σε ποιον απευθύνεται η φράση να «γιορτάσουμε τη Νίκη τους», τονίζοντας ότι «η Άγκυρα στις 30 Αυγούστου τιμά τη νίκη επί των συμμαχικών δυνάμεων και των ελληνικών δυνάμεων εισβολής, που είναι εθνική γιορτή στην Τουρκία και στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

Διάβημα διαμαρτυρίας από το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων», προσθέτει η ελληνική πλευρά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα