ΑΘΗΝΑ
03:49
|
27.05.2024
Στους 117 ο αριθμός των νεκρών από όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά των πραξικοπηματιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Σουδανός διαδηλωτής σκοτώθηκε την Τετάρτη, δήλωσαν γιατροί, καθώς διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας στον τελευταίο γύρο κινητοποιήσεων ενάντια στην στρατιωτική χούντα, που συνεχίζονται εδώ και δέκα μήνες.

Ο διαδηλωτής, για τον οποίο η Κεντρική Επιτροπή των Σουδανών Γιατρών είπε ότι έχασε τη ζωή του καθώς χτυπήθηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο και στη συνέχεια παρασύρθηκε από όχημα των δυνάμεων ασφαλείας, έγινε το 117ο άτομο που σκοτώθηκε σε διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος, που πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε βδομάδα, μετά την κατάληψη της εξουσίας στις 25 Οκτωβρίου από τους πραξικοπηματίες του αρχηγού του στρατού Αμπτέλ Φαταχ αλ-Μπουχράν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χθες Τετάρτη, περισσότεροι από 4.000 διαδηλωτές απέκλεισαν κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας με οδοφράγματα και καμένα λάστιχα καθώς πορεύονταν προς το κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας, διαφοροποιώντας το δρομολόγιό τους που έως τώρα κατέληγε στο προεδρικό μέγαρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή εκτόξευσαν δακρυγόνα περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το αεροδρόμιο και κυνήγησε τους διαδηλωτές στους παράδρομους.

Το Σουδάν παραμένει σε πολιτική και οικονομική αναταραχή μετά το πραξικόπημα που σταμάτησε τη μετάβαση στη δημοκρατία. Ενώ στρατιωτικοί ηγέτες, πολιτικά κόμματα, ένοπλες ομάδες και άλλοι έχουν συμμετάσχει σε μια σειρά συζητήσεων, καμία δεν ήταν καρποφόρα.

Από την πλευρά τους, οι επιτροπές αντίστασης που οργανώνουν τις  διαδηλώσεις απορρίπτουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ή κατανομή εξουσίας με τον στρατό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην Κω

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Πάτρα: Νεοναζιστικά σύμβολα στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα