ΑΘΗΝΑ
19:36
|
01.05.2024
Συνεχίζεται ο απεργιακός αναβρασμός στη Βρετανία, με το πανεπιστημιακό προσωπικό να εισέρχεται δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πανεπιστημιακό προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλέιου ψήφισε υπέρ της απεργίας σε μια διαμάχη για τις αμοιβές, ανακοίνωσε την Πέμπτη η συνδικαλιστική οργάνωση Unison.

Η τελευταία απεργιακή κινητοποίηση προστίθεται σε μια σειρά από τέτοιες δράσεις που έχουν ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες σε ολόκληρη τη Βρετανία, με τους σιδηροδρόμους, τους λιμενεργάτες, το υγειονομικό προσωπικό και τους επαγγελματίες νομικούς ποινικών υποθέσεων να απεργούν ή να σχεδιάζουν απεργίες για να απαιτήσουν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

Το προσωπικό του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένων καθαριστριών, διοικητικών υπαλλήλων, βιβλιοθηκών, τροφοδοσίας και ασφάλειας θα προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση μετά την απόρριψη της προσφοράς αμοιβής 3% από την Ένωση Εργοδοτών Πανεπιστημίων και Κολεγίων, ανέφερε το σωματείο.

«Αυτή η γελοία χαμηλή αύξηση δεν κάνει τίποτα για να αμβλύνει τις οικονομικές πιέσεις για χιλιάδες εργαζόμενους που αγωνίζονται», δήλωσε ο επικεφαλής εκπαίδευσης της Unison, Μάικ Σορτ.

Το συνδικάτο είπε ότι το προσωπικό σε περισσότερα από 20 πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων από τέσσερα πανεπιστήμια της Σκωτίας, ένα στη Βόρεια Ιρλανδία και 17 στην Αγγλία, θα συμμετάσχει στην απεργία αργότερα φέτος.

Τα ιδρύματα που εδρεύουν στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ, το Λιντς, το Μπαθ, το Μπέλφαστ, το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη θα συμμετέχουν σχεδόν όλα, δήλωσε η Unison.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα