ΑΘΗΝΑ
02:40
|
27.04.2024
Οι δύο πρώην αξιωματούχοι επικαλέστηκαν το απόρρητο κατά την ακρόασή τους στη Βουλή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, και ο πρώην γενικός γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, αρνήθηκαν σήμερα να διευκρινίσουν τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, επικαλλούμενοι το απόρρητο κατά την ακρόασή τους από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Οι δύο πρώην αξιωματούχοι φέρονται να αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση σε σχέση με τους λόγους που οδήγησαν στις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, χωρίς επίσης να απαντήσουν σε ερωτήσεις της επιτροπής για το ποια και πόσα ακόμα πολιτικά πρόσωπα παρακολουθούνται.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ δεν διευκρίνισε ούτε αν οι φάκελοι των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη έχουν καταστραφεί. Όσον αφορά τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών και των reportersunited.gr για τις ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανιψιού του πρωθυπουργού πριν την παραίτησή του από γενικός γραμματέας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γρηγόρης Δημητριάδης φέρεται να υποστήριξε ότι οι δραστηριότητές του ήταν νόμιμες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα