ΑΘΗΝΑ
14:15
|
20.05.2024
Υποτίθεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ένταλμα σύλληψης εναντίον του 20χρονου Ντόνοβαν Λιούις, αλλά τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο κρεβάτι του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αστυνομικό τμήμα στο Κολόμπους του Οχάιο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα που φορούσαν στο σώμα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων, το οποίο απεικονίζει έναν αστυνομικό να πυροβολεί θανάσιμα έναν μαύρο άνδρα στο κρεβάτι του κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο Ντόνοβαν Λιούις, 20 ετών, ήταν άοπλος όταν πυροβολήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από τον Ρίκι Άντερσον, έναν 30χρονο βετεράνο της Αστυνομίας του Κολόμπους, ανέφερε το Columbus Dispatch, επικαλούμενο συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας της πόλης.

Δεν πέρασε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο που ο Άντερσον έσπρωξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, προτού ο αστυνομικός πυροβολήσει στην κοιλιά τον Λιούις, είπε στους δημοσιογράφους η αρχηγός της αστυνομίας, Ελέιν Μπράιαντ. Φάνηκε ότι ο Λιούις είχε μια συσκευή ατμίσματος στο χέρι του, ενώ δεν βρέθηκαν όπλα στο διαμέρισμα, πρόσθεσε η Μπράιαντ.

Η αστυνομία είχε ένταλμα σύλληψης για τον Λιούις με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, της επίθεσης και του ακατάλληλου χειρισμού πυροβόλου όπλου, είπε η Μπράιαντ στους δημοσιογράφους.

Το Γραφείο Ερευνών του Οχάιο ερευνά τη δολοφονία, την τελευταία σε μια μακρά σειρά επιθέσεων σε άοπλους Αφροαμερικανούς που σκοτώθηκαν από την αστυνομία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Οχάιο είπε ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος για σχεδόν δέκα λεπτά και αυτοπροσδιορίστηκαν ως αστυνομικοί του Κολόμπους αλλά κανένας δεν τους αποκρίθηκε.

Τα βίντεο από τις κάμερες της αστυνομίας δείχνουν άνδρες της αστυνομίας να ανοίγουν την πόρτα και να περνούν χειροπέδες σε δύο άνδρες -που δεν ήταν ο Λιούις- καθώς τους ρωτούσαν ποιος άλλος είναι μέσα στο διαμέρισμα.

Στη συνέχεια, στο διαμέρισμα εισέρχεται μια μονάδα με αστυνομικά σκυλιά και με τραβηγμένα πιστόλια. Ένας σκύλος γαβγίζει, υποδεικνύοντας κάποιον στην κρεβατοκάμαρα πίσω από την κλειστή πόρτα. Οι αστυνομικοί φωνάζουν, λέγοντας ότι ο σκύλος μπαίνει μέσα. Στη συνέχεια, ο Άντερσον δένει τον σκύλο και ανοίγει την πόρτα, όπως δείχνει το βίντεο.

Ο Λιούις φαίνεται στη δέσμη του φακού ενός αξιωματικού να στηρίζεται με το αριστερό του χέρι στο στρώμα του κρεβατιού καθώς ο Άντερσον τον πυροβολεί, με τον Λούις να πέφτει στο κρεβάτι.

Ένας αξιωματικός λέει επανειλημμένα στον Λιούιςνα «συρθεί» έξω από το δωμάτιο. Ο Λούις στριφογυρίζει στο κρεβάτι του καθώς οι αστυνομικοί μπαίνουν για να του βάλουν χειροπέδες πίσω από την πλάτη και να του πουν να σταματήσει να αντιστέκεται.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μεταφέρουν τον αιμόφυρτο Λιούις κάτω από τις σκάλες της πολυκατοικίας και του παρέχουν ιατρική βοήθεια περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Ο θάνατος του Ντόνοβαν Λιούις διαπιστώθηκε στις 3:19 π.μ. σε ένα κοντινό νοσοκομείο, ανέφερε το Dispatch.

«Αυτά τα περιστατικά αφήνουν πίσω τους θλιμμένα μέλη της οικογένειας, αναπάντητα ερωτήματα από την κοινότητα και ένα περαιτέρω χάσμα μεταξύ των πολιτών και του αστυνομικού τμήματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων National Association for the Advancement of Colored People του Κολόμπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο-Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Μενίδι: Στον ανακριτή ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα