ΑΘΗΝΑ
21:03
|
01.05.2024
Έπεσαν σε διαφορετικές συγκρούσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από πυρά του Ισραηλινού στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη, σε διαφορετικές συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ένας 25χρονος από τον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Εϊν στη Ναμπλούς πυροβολήθηκε στον λαιμό και ένας 26χρονος από τον προσφυγικό καταυλισμό Κουαλάντια κοντά στην Ιερουσαλήμ πυροβολήθηκε στην καρδιά, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι γνώριζε τις αναφορές για δύο Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιχειρήσεων στη Δυτική Όχθη.

Η δήλωση ανέφερε ότι στην πόλη Αλ-Μπιρε κοντά στη Ραμάλα, στρατιώτες άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν «βίαιες ταραχές», στις οποίες εκτοξεύτηκαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον τους και στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα στη Ναμπλούς, οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν επίσης με πυρά. .

Το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ μετέδωσε ότι ο άνδρας στη Ναμπλούς χτυπήθηκε από Παλαιστίνιους ένοπλους, επικαλούμενος ελέγχους από ισραηλινούς αξιωματούχους ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει σχεδόν καθημερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη από την αρχή του έτους και αυτές συχνά οδηγούν σε θύματα Παλαιστινίους. Οι επιδρομές έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες μετά από ένα κύμα φονικών αραβικών επιθέσεων στους δρόμους στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ λέει ότι οι επιδρομές είναι ένα μέτρο ασφαλείας που στοχεύει ύποπτους μαχητές. Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν τις επιδρομές μια μορφή συλλογικής τιμωρίας και λένε ότι αγωνίζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή δεκαετιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα