ΑΘΗΝΑ
00:30
|
02.05.2024
Η πόλη Τσενγκντού, σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος στην επαρχία Σιτσουάν, θα διεξάγει μαζικά τεστ τις επόμενες τέσσερις ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κινεζικές αρχές έχουν θέσει σε lockdown την Τσενγκντού, μια νοτιοδυτική πόλη 21 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ ανακοίνωσαν την μαζική διεξαγωγή τεστ για τέσσερις ημέρες σε όλη την πόλη μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να μείνουν σπίτι και περίπου το 70% των πτήσεων από και προς την πόλη, η οποία αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο στην επαρχία Σιτσουάν και κυβερνητικό και οικονομικό κέντρο, έχουν ανασταλεί. Δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα αρθεί το lockdown.

Η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου έχει επίσης καθυστερήσει, αν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν να λειτουργούν και οι πολίτες επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την πόλη εάν μπορούν να επιδείξουν ειδική ανάγκη. Σύμφωνα με τους κανόνες που ανακοινώθηκαν σήμερα, μόνο ένα μέλος κάθε οικογένειας που μπορεί να παρουσιάσει αρνητικό τεστ για τον ιό εντός των τελευταίων 24 ωρών επιτρέπεται να βγαίνει ανά ημέρα για να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης.

H Τσενγκντού έχει καταγράψει περίπου 1.000 κρούσματα και κανένα θάνατο από τον τελευταίο γύρο εγχώριας μετάδοσης της ασθένειας, αλλά τα μέτρα αντικατοπτρίζουν την τήρηση της πολιτικής της Κίνας για «μηδενικό COVID» που έχει προκαλέσει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία, με lockdown, κλείσιμο επιχειρήσεων και απαιτήσεις μαζικών τεστ.

Άλλες μεγάλες πόλεις της Κίνας, όπως η Σενζέν στα νότια και η Νταλιάν στα βορειοανατολικά, έχουν επίσης εντείνει τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού αυτή την εβδομάδα, με εκατομμύρια ανθρώπους να περιορίζονται στα σπίτια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα