ΑΘΗΝΑ
07:02
|
05.05.2024
Αναπτυξιακά εγχειρήματα στη ΛΔΚ και τη Ζιμπάμπουε προωθούν την κατανάλωση εντόμων και την καλλιέργειά τους με βιομηχανοποιημένο τρόπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ενθαρρύνουν τους Αφρικανούς που υποφέρουν από την πείνα να τραφούν με έντομα, με εγχειρήματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη της πρακτικής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Ζιμπάμπουε.

Μια φιλανθρωπική οργάνωση από την Αγγλία και την Ουαλία με χρηματοδότηση 50.000 λιρών (57.802 ευρώ), προωθεί την κατανάλωση εντόμων όπως κάμπιες, ακρίδες και μύγες και την καλλιέργειά τους με βιομηχανοποιημένο τρόπο σε επαρχίες της ΛΔΚ όπου η εκτροφή βοοειδών είναι ένας από τους λίγους τρόπους βιοπορισμού για τους κατοίκους της υπαίθρου. Καθώς όμως ο πληθυσμός σε αυτές τις περιοχές αυξάνεται, ο χώρος για την κτηνοτροφία μειώνεται και η εκτροφή βοείου κρέατος επιβαρύνει τα αποθέματα νερού.

Είκοσι τρία είδη εντόμων καταναλώνονται ήδη στην περιοχή δράσης του προγράμματος, αν και οι Κονγκολέζοι δεν τα καλλιεργούν συνήθως, αλλά τα συγκεντρώνουν ευκαιριακά ανάλογα με την εποχή. Τα βρώσιμα έντομα που καταναλώνονται συνήθως στην περιοχή περιλαμβάνουν σκαθάρια, τερμίτες και γρύλους.

Εν τω μεταξύ, στη Ζιμπάμπουε, ένα άλλο αναπτυξιακό εγχείρημα με χρηματοδότηση 300.000 λιρών (346.816 ευρώ), βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συμπερίληψη καμπιών σε σχολικά γεύματα φτωχών παιδιών ηλικίας 7 έως 11 ετών στη νότια πόλη Γκουάντα και στην πρωτεύουσα Χαράρε. Οι συγκεκριμένες κάμπιες συλλέγονται ήδη για κατανάλωση από τη βλάστηση κατά τη διάρκεια των βροχών στις αγροτικές περιοχές της Ζιμπάμπουε.

Και τα δύο εγχειρήματα χρηματοδοτήθηκαν μέσω του UK Research and Innovation (UKRI), ενός οργανισμού του βρετανικού υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής. «Υποστηρίζουμε συγκεκριμένα ερευνητικά έργα με χρηματοδότηση, αλλά αναμένουμε ότι τα διδάγματα και οι γνώσεις που συλλέγονται θα ωφελήσουν τους πολίτες σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Τα πρωτεϊνικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την κατανάλωση εντόμων έχουν αναφερθεί ευρέως παγκοσμίως», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα