ΑΘΗΝΑ
07:13
|
17.06.2024
Σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ ο αριθμός των περιπτώσεων που εξετάζονται είναι μικρός σε σύγκριση με τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομοσπονδιακοί και τοπικοί αξιωματούχοι στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθούν να εντοπίσουν έντεκα ασυνόδευτα παιδιά-μετανάστες, αφού η τοπική αστυνομία εξέφρασε ανησυχίες για μια σειρά παιδιών-μεταναστών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενα στην πόλη του Τέξας, σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Το αστυνομικό τμήμα της πόλης δήλωσε ότι «διεξάγει επί του παρόντος έρευνες για αναφορές αγνοουμένων ασυνόδευτων ανηλίκων» αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Χιούστον ειδοποίησε το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), που επιβλέπει την επιμέλεια και την φιλοξενία των παιδιών αφού έχουν διασχίσει τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού χωρίς γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα, καθώς είχε παρατηρήσει ότι μια σειρά παιδιών-μεταναστών που φιλοξενούνταν σε σπίτια μη συγγενών τους αγνοούνταν, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Τον Αύγουστο, σε ένα σπάνιο βήμα, το γραφείο προσφύγων του HHS εφάρμοσε μια επείγουσα εποπτική επανεξέταση των ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνταν από μη συγγενείς τους στην περιοχή του Χιούστον, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του HHS και ένα εσωτερικό email που εξέτασε το Reuters.

Η υπηρεσία διαπίστωσε ότι από τα τέλη του περασμένου έτους, 57 ασυνόδευτα παιδιά-μετανάστες είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενα στο Χιούστον, δήλωσε ο αξιωματούχος του HHS, και δύο επιπλέον πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση, ενώ στην καταμέτρηση συμπεριλήφθηκαν εννέα παιδιά που δραπέτευσαν από εγκαταστάσεις του HHS στην περιοχή του Χιούστον.

Μέχρι την 26η Αυγούστου, η ασφάλεια 46 παιδιών είχε επιβεβαιωθεί, είπε ο αξιωματούχος. Μερικά από τα αγνοούμενα παιδιά που έχουν εντοπιστεί είναι τώρα 18 ετών και άνω. Οι αρχές έχουν δηλώσει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει στοιχεία για σεξουαλική ή εργασιακή εμπορία.

Επιπλέον, το HHS ανακάλυψε ότι δεκάδες παιδιά είχαν παραδοθεί σε λάθος διευθύνσεις, κάτι που μπορεί να αποτελεί κόκκινη σημαία για πιθανή εμπορία, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του HHS, που πρόσθεσε ότι η υπηρεσία διαπίστωσε ότι οι διευθύνσεις ήταν σε συγκροτήματα διαμερισμάτων όπου ζουν πολλές οικογένειες μεταναστών και δεν αποτελεί σημαντική αιτία ανησυχίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο αριθμός των περιπτώσεων που εξετάζονται είναι μικρός σε σύγκριση με τον όγκο των συνολικών παιδιών που φιλοξενούνται στην περιοχή. Η κομητεία Χάρις του Τέξας, όπου βρίσκεται το Χιούστον, φιλοξένησε περισσότερα από 6.300 ασυνόδευτα παιδιά-μετανάστες από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

Περισσότεροι από 200.000 μη Μεξικανοί ανήλικοι, οι οποίοι δεν μπορούν να επιστραφούν γρήγορα στα σύνορα, έχουν συλληφθεί να διασχίζουν ασυνόδευτοι τα σύνορα από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Απαγορευτικό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Τα τέσσερα «μετά-»: «Τσουνάμι» ενόψει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα