ΑΘΗΝΑ
01:17
|
02.05.2024
Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σημειώθηκε έξω από τέμενος στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν από την οποία σκοτώθηκε ένας προβεβλημένος ιμάμης που πρόσκειται στους Ταλιμπάν, αλλά και αρκετοί πολίτες.

«Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι, μαζί με κάποιους από τους σωματοφύλακές του και αμάχους, σκοτώθηκαν καθ’ οδόν προς το τέμενος», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χεράτ χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εξέφρασε τα «συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων και τόνισε ότι οι δράστες του θανάτου του ιμάμη Ανσάρι θα τιμωρηθούν. Πρόκειται για έναν ιμάμη που στα τέλη του Ιούνιου τάχθηκε δημόσια κατά όσων αντιτίθενται στη διακυβέρνηση των Ταλιμπάν.  

Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι έχουν βελτιώσει την ασφάλεια στη χώρα από τότε που ανέλαβαν την εξουσία πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις, κάποιες εκ των οποίων με στόχο κατάμεστα τζαμιά στη διάρκεια της προσευχής.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρχει επίσημη ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη έξω από το τέμενος της Χεράτ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα