ΑΘΗΝΑ
04:17
|
27.04.2024
Καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή για περιστατικά ασέλγειας την περίοδο 2016-2018.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης έκρινε καθηγητή Πληροφορικής ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε μαθητές και μαθήτριές του. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Μετά την απόφαση άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για 9 διαφορετικές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών του. Για άλλες τόσες περιπτώσεις, τον έκρινε αθώο λόγο αμφιβολιών.

Τα περιστατικά συνέβησαν σε γυμνάσιο σε χωριό του δήμου Μυτιλήνης την περίοδο 2016-2018 και μετά την καταγγελία των παιδιών, ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει στο γραφείο του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών δικογραφία για την ανάμειξη του καθηγητή ή άλλων προσώπων σε πράξη πλαστογραφίας του δελτίου απουσιών, καθώς εμφανίζονται απούσες μαθήτριες τις ημέρες που δήλωναν ότι συνέβαιναν οι παραβατικές πράξεις του καθηγητή, κάτι στο οποίο στήριξε την υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν την αίθουσα του δικαστηρίου για τα τέσσερα χρόνια αναμονής από τις πρώτες καταγγελίες για παρενόχληση μαθητριών.

Φωτογραφία: stonisi.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα