ΑΘΗΝΑ
07:26
|
04.05.2024
Η υπουργός Παιδείας απέρριψε την γνωμοδότηση της ΑΠΔΠΧ σύμφωνα με την οποία απαλλαγή μπορούν να πάρουν όλοι οι αιτούντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε πως «δεν μπορεί να δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής από τα θρησκευτικά σε χριστιανούς ορθόδοξους μαθητές», επικαλούμενη σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει δηλώσει ότι η απαλλαγή μπορεί να δίνεται στον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας «έχει βγάλει τέσσερις αποφάσεις, στις οποίες λέει ξεκάθαρα ότι η απαλλαγή μπορεί να δίνεται μόνο τους άθεους και σε αυτούς από άλλα θρησκεύματα. Δεν μπορεί να δίνεται σε όσους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι», υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η πολιτεία οφείλει να συμμορφωθεί με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Ωστόσο η Ολομέλεια του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 1478/2022 απόφασή της, ακύρωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς δεν προηγήθηκε της έκδοσης της ΚΥΑ η γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για αυτό το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη γνωμοδότησή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προτείνει ότι την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, μπορούν να πάρουν όλοι οι αιτούντες και οι Ορθόδοξοι χριστιανοί μαθητές, με επίκληση απλώς και μόνον λόγων συνείδησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα