ΑΘΗΝΑ
23:12
|
01.05.2024
Το πλοίο μήκους 262 μέτρων μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 μαχητικά αεροσκάφη και κόστισε περίπου 2,5 δισ. ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία εγκαινίασε σήμερα το INS Vikrant, το πρώτο εγχώριο αεροπλανοφόρο της, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην ώθησή της να μειώσει την εξάρτηση του στρατού της χώρας από ξένες εισαγωγές.

Το πλοίο μήκους 262 μέτρων, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 μαχητικά αεροσκάφη, κόστισε περίπου 200 δισεκατομμύρια ρουπίες (2,5 δισεκατομμύρια ευρώ) για να κατασκευαστεί, σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο του ινδικού ναυτικού, καθώς το πρώτο, ένα πλοίο ρωσικής κατασκευής, αποκτήθηκε το 2013. Οι δοκιμές προσγείωσης αεροσκαφών πρόκειται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, με στόχο το πλοίο να τεθεί σε πλήρη υπηρεσία έως τα μέσα του 2023.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίασης στην πολιτεία της Κεράλα, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι χαρακτήρισε το αεροπλανοφόρο παράδειγμα των προσπαθειών της κυβέρνησης προς έναν πιο αυτοδύναμο αμυντικό τομέα.

«Στο παρελθόν, οι ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού και στον Ινδικό Ωκεανό αγνοούνταν», δήλωσε ο Μόντι. «Σήμερα όμως αυτή η περιοχή αποτελεί μείζονα αμυντική προτεραιότητα της χώρας για εμάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε προς κάθε κατεύθυνση, από την αύξηση του προϋπολογισμού για το ναυτικό έως την αύξηση των δυνατοτήτων του».

Το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας εξέδωσε τον Αύγουστο έναν κατάλογο 780 εξαρτημάτων που σχετίζονται με την άμυνα, όπως διακόπτες για πυραύλους, που θα υπόκεινται σε απαγορεύσεις εισαγωγών καθώς η χώρα επιδιώκει να χρησιμοποιεί εγχώριες εναλλακτικές. Έχει πλέον εκδώσει τρεις τέτοιους καταλόγους από τα τέλη του 2021, καλύπτοντας συνολικά περίπου 3.700 εξαρτήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα