ΑΘΗΝΑ
03:54
|
02.05.2024
«Είμαστε σήμερα εδώ, πολιτεία, επενδυτής και εργαζόμενοι, να γιορτάσουμε μια σπουδαία μέρα», είπε ο πρωθυπουργός την επομένη του ν/σ για την εξυγίανση των ναυπηγείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κρίσιμο πυλώνα για την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία με εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας χαρακτήρισε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο ημέρες μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την εξυγίανσή τους, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

 «Είναι πράγματι σήμερα μία πολύ σημαντική, μία σπουδαία στιγμή για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και θέλω να ξεκινήσω, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για να μπορέσει να ψηφιστεί αυτός ο πολύ σημαντικός νόμος, έτσι ώστε σήμερα το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας, το μέλλον όλων των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το μέλλον όσων θα βρουν δουλειά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας να είναι πολύ πιο αισιόδοξο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, οι οποίοι του απάντησαν χαρακτηριστικά «600 οικογένειες σώσατε».

«Είμαστε σήμερα εδώ, πολιτεία, επενδυτής και εργαζόμενοι, να γιορτάσουμε μια σπουδαία μέρα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Αυτό το οποίο πετύχαμε είναι να εξασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, να λάβετε πίσω όλα τα δεδουλευμένα, να φέρουμε σχεδόν 200 εκατομμύρια σε επενδύσεις στο Ναυπηγείο. Και να μπορέσουμε να επαναλάβουμε εδώ, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αυτό το οποίο είχα την ευκαιρία να δω να γίνεται στη Σύρο. Όπου πριν από τέσσερα χρόνια το Ναυπηγείο είχε την εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου, σήμερα όμως, αν το επισκεφθείτε, είναι ένα ζωντανό Ναυπηγείο, με πλοία τα οποία περιμένουν να επισκευαστούν, με ικανοποιημένους εργαζόμενους και κυρίως ικανοποιημένους πελάτες. Γιατί κάποιοι στέλνουν τα πλοία τους στη Σύρο για επισκευή και είναι αδιανόητο, ήταν πάντα αδιανόητο για μένα, πως είναι δυνατόν μια χώρα η οποία έχει τον μεγαλύτερο στόλο στην εμπορική ναυτιλία παγκοσμίως να μην μπορεί να επισκευάζει τα πλοία της στην Ελλάδα. Αυτό αλλάζει και θα αλλάξει και εδώ στην Ελευσίνα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων: Μας χαρίσατε το μέλλον

«Απαλλαχτήκαμε από το χθες και τα δεινά πριν δύο μέρες. Εσείς μας χαρίσατε το μέλλον και τις ζωές μας. Κύριε Πρωθυπουργέ, έχουμε όρεξη και πάθος να φτιάξουμε το Ναυπηγείο μας από την αρχή. Να επισκευάζουμε εκατοντάδες πλοία το χρόνο που ο νέος ιδιοκτήτης θα μας φέρνει. Να χτίσουμε τα νέα πλοία του Ελληνικού Ναυτικού στην ώρα τους, στον προϋπολογισμό που θα συμφωνήσουμε, στην αξεπέραστη ποιότητα και τεχνογνωσία που έχουμε ως εργαζόμενοι. Να τους κάνουμε να μας εμπιστευτούν ξανά. Να χτίσουμε πλοία άλλων χωρών, να αναδειχθούμε ως ναυπηγικός και τεχνολογικός κόμβος, με κεντρικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή προς όφελος της πατρίδας μας. Σας ευχαριστούμε για όλα. Μας πιστέψατε, αυτό για εμάς τα λέει όλα. Κάνατε πράξη την δέσμευσή σας», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Παπανικολάου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα