ΑΘΗΝΑ
02:19
|
27.04.2024
Η διαρροή στο καύσιμο υγρού υδρογόνου του πυραύλου SLS ανάγκασε την αμερικανική υπηρεσία να σταματήσει την αντίστροφη μέτρηση για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλές οι αναποδιές για την πολυδιαφημιζόμενη αποστολή της Εθνικής Διοίκησης Αεροναυτικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA) «Artemis I» στη Σελήνη.

Μετά την αναβολή της περασμένης Δευτέρας η εκτόξευση της αποστολής «Artemis I» αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα Σάββατο (4/9) εξαιτίας διαρροής στο καύσιμο υγρού υδρογόνου του πυραύλου SLS. Το πρόβλημα κρίθηκε αξεπέραστο και έτσι περίπου τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα εκτόξευσης στις 21:17 (ώρα Ελλάδας) αποφασίστηκε η εκ νέου αναβολή της εκτόξευσης και αναμένονται ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την αποστολή.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν μάλιστα ότι τρεις ξεχωριστές απόπειρες για την απόφραξη της διαρροής, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης των γραμμών παροχής καυσίμου για την προσπάθεια δημιουργίας βύσματος, ήταν ανεπιτυχείς.

Τη Δευτέρα το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο σύστημα ψύξης του τρίτου κινητήρα του πυραύλου. Η NASA ανακοίνωσε ότι το επόμενο «παράθυρο» για την εκτόξευση του πυραύλου αναμένεται για την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα