ΑΘΗΝΑ
09:32
|
27.05.2024
Σε απόγνωση οι πολίτες μετά την ανακοίνωση-ομολογία της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα με το τρεχούμενο νερό στον Μισισιπή. Εδώ και μια εβδομάδα η πολιτεία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις αρχές να καλούν όσους εξακολουθούν να έχουν νερό στο σπίτι τους να προσέχουν να μην το πιούν την ώρα που κάνουν μπάνιο ή απλά πλένουν τα δόντιά τους.

Ερωτηθείσα από το CNN για το πότε θα ξαναγίνει πόσιμο το τρεχούμενο νερό στην περιοχή η επικεφαλής της FEMA, Ντιν Κρίσγουελ, απάντησε: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό». «Έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε για το τι χρειάζεται ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση», πρόσθεσε.

Στην πρωτεύουσα Τζάκσον του Μισισιπή 150.000 πολίτες δεν μπορούν εδώ και μία εβδομάδα να πιούν νερό από τη βρύση. Όταν ανοίγουν τη βρύση στο σπίτι τους, βλέπουν να βγαίνουν μερικές σταγόνες ή καφέ νερό, κι έτσι αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά για να προμηθευτούν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.

Οι πλημμύρες στην περιοχή προκάλεσαν προβλήματα σε εργοστάσιο επεξεργασίας νερού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση.

Η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Τζάκσον θυμίζει ένα από τα σοβαρότερα υγειονομικά σκάνδαλα στην αμερικανική ιστορία, το μολυσμένο νερό στο Φλιντ του Μίσιγκαν την προηγούμενη δεκαετία. Σε εκείνη την πόλη η απόφαση να αλλάξει η πηγή ανεφοδιασμού πόσιμου νερού, για λόγους οικονομίας, μόλυνε το δίκτυο εκθέτοντας του κατοίκους σε μολυβδίαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μνημείο για τα θύματα των Τεμπών θα στήσει ο Δήμος Αθηναίων

Αρμενία: Δεκάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση Πασινιάν

Τουλάχιστον 40 νεκροί από αεροπορική ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό της Ράφα

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα