ΑΘΗΝΑ
07:44
|
26.04.2024
Ο τυφώνας Hinnamnor πέρασε από την Ταϊβάν και την Κορέα με σφοδρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πόλεις στην ανατολική Κίνα ανέστειλαν τα δρομολόγια των πορθμείων και τα μαθήματα και τις πτήσεις ακυρώθηκαν στην Ιαπωνία την Κυριακή καθώς ο τυφώνας Hinnamnor, η ισχυρότερη παγκόσμια καταιγίδα φέτος, πέρασε από την Ταϊβάν και την Κορέα με σφοδρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, αναφέρει το Associated Press.

Η Σαγκάη απαγόρευσε τις υπηρεσίες πορθμείων και ανέπτυξε περισσότερους από 50.000 αστυνομικούς για να βοηθήσουν στις διασώσεις και να καθοδηγήσουν την κυκλοφορία μακριά από επικίνδυνες περιοχές. Το ανατολικό επιχειρηματικό κέντρο του Wenzhou διέταξε την αναστολή όλων των μαθημάτων τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ, το Hinnamnor προβλέπεται να κινηθεί σταδιακά προς τα βόρεια στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας με μέγιστους παρατεταμένους ανέμους 175 χιλιομέτρων την ώρα.

Εκκενώσεις και ακυρώσεις πτήσεων έχουν διαταχθεί στο νότιο νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας. Ο τυφώνας αναμένεται να φέρει έντονες βροχοπτώσεις και στην κορεατική χερσόνησο, φέρνοντας το ενδεχόμενο πλημμύρας.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για τυφώνα στις 10 το πρωί της Κυριακής και προειδοποίησε για ισχυρές βροχοπτώσεις στο βορειοανατολικό Ζετζιάνγκ, τη Σαγκάη και την αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν.

Τα πλοία κλήθηκαν να επιστρέψουν στο λιμάνι για να βρουν καταφύγιο από τον άνεμο και το κέντρο προέτρεψε επίσης τους ανθρώπους να μην προβαίνουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Στην Ιαπωνία, ο τυφώνας έπληξε την Οκινάουα και τα κοντινά νησιά με ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους, απειλώντας με πλημμύρες και καθηλίζοντας περισσότερες από 100 πτήσεις που συνδέουν τα νησιά και τμήματα του κύριου νότιου νησιού Kyushu.

Πλάνα στην εθνική τηλεόραση NHK της Ιαπωνίας έδειξαν δέντρα να τραντάζονται βίαια από την καταιγίδα, με σφοδρές βροχοπτώσεις να χτυπούν το πεζοδρόμιο. Ένα θερμοκήπιο για μάνγκο στο νησί Ισιγκάκι γκρεμίστηκε. Στο κύριο νησί της Οκινάουα, δύο ηλικιωμένοι έπεσαν κάτω και τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αργός τυφώνας θα μπορούσε να αυξήσει τις βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο πλημμύρας στη νότια περιοχή όπου έχουν κολλήσει πυκνά σύννεφα βροχής.

Στην Ταϊβάν, περισσότεροι από 600 κάτοικοι στις κομητείες της Νέας Ταϊπέι, του Ταογιουάν και του Χσιντσου μεταφέρθηκαν σε καταφύγια το Σάββατο εν μέσω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων του νησιού.

Ο τυφώνας προκάλεσε κατολίσθηση στην κομητεία Miaoli και έπληξε περίπου 100 δέντρα στην άκρη του δρόμου. Περίπου 40 πτήσεις και περισσότερα από 100 δρομολόγια πλοίων σε όλη την Ταϊβάν ακυρώθηκαν επίσης το Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα