ΑΘΗΝΑ
01:53
|
04.05.2024
Οι κυβερνώντες ισλαμιστές της Χαμάς της Γάζας εκτέλεσαν πέντε Παλαιστίνιους την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κυβερνώντες ισλαμιστές της Χαμάς της Γάζας εκτέλεσαν πέντε Παλαιστίνιους την Κυριακή, δύο από αυτούς με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ που χρονολογούνται από το 2015 και το 2009, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εκτελέσεις τα ξημερώματα, με απαγχονισμό ή εκτελεστικό απόσπασμα, ήταν οι πρώτες στα παλαιστινιακά εδάφη από το 2017. Παλαιότερες περιπτώσεις θανατικής ποινής που εκτελέστηκαν στη Γάζα έχουν επικριθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η δήλωση του υπουργείου δεν παρείχε πλήρη ονόματα για κανέναν από τους καταδικασθέντες. Είπε ότι τρεις είχαν καταδικαστεί για φόνο. Οι δύο καταδικασθέντες κατάσκοποι, ηλικίας 44 και 54 ετών, είχαν δώσει στο Ισραήλ πληροφορίες που οδήγησαν στη δολοφονία Παλαιστινίων.

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, το οποίο επιβλέπει τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση όλων των νόμιμων διαδικασιών. Οι αποφάσεις ήταν οριστικές, με υποχρεωτική εφαρμογή, αφού σε όλους τους καταδικασθέντες παραχωρήθηκαν πλήρη δικαιώματα υπεράσπισης», ανέφερε η δήλωση.

Το Reuters δεν μπόρεσε να το επιβεβαιώσει αμέσως.

Παλαιστινιακές και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τη θανατική ποινή και προέτρεψαν τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία ασκεί περιορισμένη αυτοδιοίκηση στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, να τερματίσουν την πρακτική.

Ο Παλαιστινιακός νόμος λέει ότι ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έχει τον τελευταίο λόγο για το εάν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκτελέσεις. Αλλά δεν έχει αποτελεσματική διακυβέρνηση στη Γάζα.

Από τότε που η ισλαμιστική Χαμάς κατέλαβε τον έλεγχο της Γάζας από τον Αμπάς το 2007, τα δικαστήρια της έχουν καταδικάσει δεκάδες Παλαιστίνιους σε θάνατο και έχουν εκτελέσει 27 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα