ΑΘΗΝΑ
14:41
|
20.04.2024
Τμήματα της ανατολικής Αυστραλίας λαμβάνουν προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τμήματα της ανατολικής Αυστραλίας υπόκεινται σε προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες, δήλωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας την Κυριακή, μήνες μετά τις τεράστιες πλημμύρες που έπληξαν την ανατολική ακτή της χώρας, αναφέρει το Reuters.

Τον Μάρτιο τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες απομακρύνθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων στο Κουίνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία, που βύθισαν τα κέντρα των πόλεων, παρέσυραν σπίτια και έκοψαν το ρεύμα.

Το Γραφείο Μετεωρολογίας εξέδωσε την Κυριακή μια προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες για καταστροφικούς ανέμους σε περιοχές του νοτιοανατολικού Κουίνσλαντ, λέγοντας ότι είναι πιθανές καταστροφικές ριπές με κορυφές περίπου 100 km την ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Αναζητήστε καταφύγιο, κατά προτίμηση σε εσωτερικούς χώρους και ποτέ κάτω από δέντρα. Προσοχή στα πεσμένα δέντρα και τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε το πρακτορείο. Τέσσερις προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν τεθεί σε ισχύ στην πολιτεία.

Στη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία στα νότια, υπήρχαν οκτώ προειδοποιήσεις για πλημμύρες και μια προειδοποίηση για σοβαρές καιρικές συνθήκες για καταστροφικά κύματα καλύπτει τα βόρεια ποτάμια της πολιτείας και τη μέση βόρεια ακτή, περιοχές που επλήγησαν σοβαρά από την καιρική κρίση του Μαρτίου.

Αιτία για τον άγριο καιρό ήταν ένα σύστημα χαμηλής πίεσης στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της πολιτείας, είπε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του Μαρτίου, στρατιωτικά ελικόπτερα μετέφεραν τους αποκλεισμένους ανθρώπους από ταράτσες, ενώ αυτοκινητιστές και ζώα διασώθηκαν από γέφυρες, αφού η άνοδος των υδάτων βύθισε τις γύρω περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα