ΑΘΗΝΑ
17:30
|
04.05.2024
Οι δημοσιογράφοι αντιδρούν στην προσπάθεια φαλκίδευσης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόσυρση του άρθρου 29 του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση προς διαβούλευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά το προσωπικό που απασχολούν οι ιδιωτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, ζήτησαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΙΤΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι των σταθμών αντιδρούν «στην επιχειρούμενη φαλκίδευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών της με την εισαγωγή ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προς διαβούλευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

24ωρη απεργία στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αύριο  Τρίτη | Cretalive ειδήσεις

Και άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 5.00 π.μ. της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 5.00 π.μ. της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022, για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΣΚΑΙ, MEGA, ALPHA, ANTENNA, STAR, OPEN) καθώς και στις ιστοσελίδες αυτών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «με το άρθρο 29 του νέου σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενώ έλαβαν άδεια υπό την προϋπόθεση να απασχολούν οι ίδιοι, άμεσα, 400 εργαζόμενους, θα καταλήξουν να απασχολούν 240 και θα προσμετρούν τους υπόλοιπους κατά βούληση, αφού 160 εργαζόμενοι, δηλαδή ποσοστό 40%, θα εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και θα προσμετρώνται στο απασχολούμενο προσωπικό των σταθμών». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα