ΑΘΗΝΑ
22:26
|
15.05.2024
Οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για παιδική πορνογραφία λόγω του γυμνού μωρού στο εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ του 1991.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες δικαίωσε τους Nirvana απορρίπτοντας τη σε βάρος τους αγωγή από τον 31χρονο Σπένσερ Έλντεν, ο οποίος έσυρε το συγκρότημα στα δικαστήρια κατηγορώντας το για παιδική πορνογραφία και σεξουαλική εκμετάλλευσή του λόγω της απεικόνισής του ως γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind» του 1991.

Σύμφωνα με τον δικαστή περιφερειακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Φερνάντο Όλγκουιν, ο ενάγων Σπένσερ Έλντεν άφησε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου κινηθεί νομικά κατά της μπάντας με τον ισχυρισμό ότι τον εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά. Η υπόθεση έχει πλέον τελεσιδικήσει αλλά οι δικηγόροι του Έλντεν δήλωσαν πως ο εντολέας τους θα ασκήσει εκ νέου έφεση.

Κατηγορούμενοι ήταν τα μέλη των Nirvana, Ντέιβ Γκρολ και Κριστ Νοβοσέλιτς, η χήρα του τραγουδιστή Κερτ Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λοβ, δισκογραφικές εταιρείες και ο φωτογράφος Κερκ Γουέντλ.

Η διάσημη φωτογραφία τραβήχτηκε στο Κολυμβητικό Κέντρο της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια το 1991. Ο Έλντεν, μωρό τότε, κολυμπά γυμνός προς ένα χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου περασμένο ως δόλωμα σε αγκίστρι. Τριάντα χρόνια μετά ο ενάγων «θυμήθηκε» ότι δεν είχε τη συγκατάθεσή του για εκείνη τη φωτογράφιση και ζητούσε αποζημίωση ύψους 150.000 δολαρίων.

Το 2003, σε ηλικία 12 ετών, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone σχετικά με τη φωτογραφία, ο Έλντεν είχε πει ότι «μάλλον θα έπαιρνε κάποια χρήματα για αυτήν», ενώ το 2016, ενήλικος πλέον, αναδημιούργησε την εικόνα κάνοντας τατουάζ στο στήθος του το «Nevermind».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα