ΑΘΗΝΑ
11:08
|
04.05.2024
Πρόκληση στη νοημοσύνη η δήλωση εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού είπε πως «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» τα ισραηλινά πυρά να ρίχτηκαν στη μεριά που βρισκόταν η δημοσιογράφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου τέσσερις μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του αραβικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού παραδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, εμμέσως πλην σαφώς, πως ο θάνατός της προκλήθηκε από ισραηλινά πυρά. Ο Ισραηλινός Στρατιωτικός Γενικός Εισαγγελέας ωστόσο αρνήθηκε να ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας για την τιμωρία των υπευθύνων.

Εμπαίζοντας τον παλαιστινιακό λαό και τις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις που είχαν αντιδράσει έντονα στην εν ψυχρώ δολοφονία της δημοσιογράφου στη διάρκεια κάλυψης εισβολής του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης τον περασμένο Μάιο, ο Ισραηλινός αξιωματούχος ανακοίνωσε πως κατά τα άλλα διενεργήθηκε «έρευνα» στη διάρκεια της οποίας καταγράφηκε πως υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα»  να σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά.

Ειδικότερα αναφέρεται πως «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» τα ισραηλινά πυρά να ρίχτηκαν στη μεριά που βρισκόταν η δημοσιογράφος δίχως να έχει στοχοποιηθεί επίτηδες και πως είχαν τάχα ως στόχο «Παλαιστίνιους ενόπλους» μολονότι αυτοί δεν βρίσκονταν κοντά στην Σιρίν Αμπού Άκλεχ και τους άλλους δημοσιογράφους και οπερατέρ που κάλυπταν τα γεγονότα.

Ο Ισραηλινός Στρατιωτικός Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε πάντως πως δεν θα διενεργηθεί ποινική έρευνα εκτιμώντας πως «δεν υπάρχει υποψία εγκληματικής δραστηριότητας» στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα