ΑΘΗΝΑ
19:45
|
11.05.2024
Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 11 τραυματίες μέχρι στιγμής. Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» από φρουρούς των Ταλιμπάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον δύο νεκρούς και 11 τραυματίες σημειώθηκε κοντά στην πύλη της πρεσβείας της Ρωσίας στην πρωτεύουσα Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την αφγανική αστυνομία, ο δράστης πλησίασε την πύλη της ρωσικής πρεσβείας αλλά «εξουδετερώθηκε» από ένοπλους φρουρούς Ταλιμπάν, που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του κτιρίου. Ωστόσο, κάποια τοπικά δίκτυα αναφέρουν ότι ο δράστης πρόλαβε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε πάνω τους πριν πέσει νεκρός.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο πηγές μετέδωσε αρχικά ότι έχουν τραυματιστεί ένας Ρώσος διπλωμάτης και ένας φρουρός. Ωστόσο, πλέον τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις, δύο μέλη του προσωπικού της πρεσβείας και ένας άμαχος και 11 οι τραυματίες.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς αντικρουόμενες αναφορές κάνουν λόγο για οκτώ έως 20 νεκρούς.

Η Ρωσία είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχει κλείσει την πρεσβεία της στην Καμπούλ μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και την αποχώρηση των αμερικανικών και λοιπών νατοϊκών δυνάμεων από το Αφγανιστάν το 2021.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Αφγανιστάν: 153 νεκροί από πλημμύρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα