ΑΘΗΝΑ
11:36
|
25.04.2024
Στόχος του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών είναι η ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι συμμαχικές πετρελαιοπαραγωγές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν σήμερα να μειώσουν τις προμήθειές τους στην παγκόσμια οικονομία κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, προκειμένου να ενισχύσουν τις διολισθαίνουσες τιμές.

Ο οργανισμός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η μείωση θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, ανατρέποντας την κυρίως συμβολική αύξηση του ίδιου ποσού τον Σεπτέμβριο και επαναφέροντας τις προμήθειες στα επίπεδα του Αυγούστου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αύξηση του Σεπτεμβρίου αφορούσε μόνο αυτόν τον μήνα, ενώ ο όμιλος θα μπορούσε να συναντηθεί ξανά ανά πάσα στιγμή για να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις της αγοράς.

Το αργό πετρέλαιο αναφοράς Brent υποχώρησε περίπου στα 95 δολάρια το βαρέλι από 120 δολάρια τον Ιούνιο λόγω φόβων για οικονομική επιβράδυνση και ύφεση στη Δύση. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν επίσης συρρικνωθεί από μια πιθανή αύξηση της προσφοράς λόγω της επιστροφής του ιρανικού αργού στην αγορά εάν η Τεχεράνη είναι σε θέση να αναβιώσει την πυρηνική συμφωνία του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα