ΑΘΗΝΑ
14:14
|
26.04.2024
O πρέσβης της Μιανμάρ στη Ντάκα κλήθηκε για τρίτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μπαγκλαντές κάλεσε τον πρεσβευτή της Μιανμάρ στη Ντάκα για τρίτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα και την παραβίαση του εναέριου χώρου του Μπαγκλαντές.

«Καλέσαμε τον πρεσβευτή της Μιανμάρ για την πρόσφατη ρίψη οβίδων της Μιανμάρ στο Μπαγκλαντές. Καταδικάσαμε σθεναρά την παραβίαση του εναέριου χώρου και τους βομβαρδισμούς κατά μήκος των συνοριακών περιοχών», δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, αφού δύο οβίδες έπληξαν το Σάββατο την ουδέτερη ζώνη στη βορειοανατολική συνοικία Μπαντάρμπαν, περίπου έξι χιλιόμετρα από τους καταυλισμούς προσφύγων Ροχίνγκια, χωρίς ωστόσο, να αναφερθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Το Μπαγκλαντές ζήτησε επίσης από τις συνοριακές δυνάμεις του να επεκτείνουν τα μέτρα παρακολούθησης και ασφάλειας σε κατά μήκος των συνόρων. Οι κάτοικοι των συνόρων έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Ο πρεσβευτής της Μιανμάρ στο Μπανγκλαντές είχε προηγουμένως κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ντάκα την 21η και 28η Αυγούστου και έλαβε επιστολές διαμαρτυρίας που μετέφεραν τις σοβαρές ανησυχίες του Μπανγκλαντές για εναέριες παραβιάσεις και επιθέσεις πυροβολικού στο έδαφος του Μπανγκλαντές.

Το Μπαγκλαντές φιλοξενεί επί του παρόντος πάνω από 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες Ροχίνγκια που εγκατέλειψαν την πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ μετά από μια βάναυση στρατιωτική καταστολή τον Αύγουστο του 2017.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα