ΑΘΗΝΑ
23:32
|
01.05.2024
Η ποινή αφορά στην παραβίαση της ιδιωτικότητας των παιδιών από την πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης των αριθμών τηλεφώνου τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας επέβαλε πρόστιμο 405 εκατομμυρίων ευρώ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram που ανήκει στην εταιρεία Meta για παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Το πρόστιμο, το οποίο είναι το δεύτερο υψηλότερο πρόστιμο για παραβιάσεις του GDPR μετά από μια ποινή 746 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στην Amazon, είναι το τρίτο που επιβάλλεται σε θυγατρική της Meta από την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή και αφορά στην παραβίαση της ιδιωτικότητας των παιδιών από το Instagram, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης των διευθύνσεων email και των αριθμών τηλεφώνου των παιδιών.

«Αυτή η έρευνα επικεντρώθηκε σε παλιές ρυθμίσεις που ενημερώσαμε πριν από ένα χρόνο και έκτοτε κυκλοφορήσαμε πολλές νέες λειτουργίες για να βοηθήσουμε τους εφήβους να παραμείνουν ασφαλείς και οι πληροφορίες τους ιδιωτικές», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta.

«Οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών ορίζει αυτόματα τον λογαριασμό του ως ιδιωτικό όταν γίνεται μέλος του Instagram, επομένως μόνο τα άτομα που γνωρίζει μπορούν να δουν τι δημοσιεύουν και οι ενήλικες δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα σε εφήβους που δεν τους ακολουθούν. Συνεργαστήκαμε πλήρως με την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας καθ ‘όλη τη διάρκεια της έρευνάς τους και εξετάζουμε προσεκτικά την τελική τους απόφαση», συμπλήρωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα