ΑΘΗΝΑ
02:55
|
20.04.2024
Αιχμές για μη εφαρμογή κυρώσεων αφήνει η Γαλλίδα διπλωμάτης, ενόψει της σημερινής της επίσκεψης στην Άγκυρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί αύριο Τρίτη, επιστρέφοντας από την Άγκυρα, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατριν Κολονά.

Η Γαλλίδα διπλωμάτης θα έχει συνάντηση, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να εξετασθούν οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο -υπό την σκιά των διαρκών τουρκικών απειλών- στην Ουκρανία, στα Δυτικά Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην περιοχή του Σαχέλ, καθώς και η συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα η κυρία Κολονά μεταβαίνει στην Τουρκία προκειμένου να ενθαρρύνει τη χώρα, όπως σημειώνουν γαλλικές πηγές, να συνεχίσει τις «θετικές» της ενέργειες στον πόλεμο στην Ουκρανία και να «παραμείνει συνεπής απέναντι στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών».

«Η Τουρκία, η οποία έχει ενεργό ρόλο στην περιοχή, (…) μερικές φορές παίζει θετικό ρόλο (…) πρέπει να την ενθαρρύνουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει συνεπής με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL.

«Πρέπει να αντισταθούμε στην παράκαμψη των κυρώσεων. Η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες συμμαχικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις, όμως άλλες δεν έχουν υιοθετήσει πολιτική κυρώσεων, για παράδειγμα η Τουρκία. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι χώρες που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις δεν χρησιμοποιούνται ως βάση για την παράκαμψή τους» ανέφερει η κ. Κολονά, υποστηρίζοντας ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας «λειτουργούν και θα έχουν όλο και περισσότερα αποτελέσματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα