ΑΘΗΝΑ
23:26
|
07.06.2023
Προβλέπεται μεταξύ άλλων αναστολή των προσλήψεων σε όσες δημόσιες υπηρεσίες δεν εξοικονομούν ενέργεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινή συνέντευξη Τύπου έχουν προγραμματίσει αύριο λίγο μετά τις 10.00 το πρωί οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, προκειμένου να ανακοινώσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για την εξοικονόμηση ενέργεια στον δημόσιο τομέα.

Μεταξύ άλλων, κάποια από τα μέτρα λέγεται πως αφορούν αντίποινα για τη μη συμμόρφωση με τα νέα δεδομένα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για παράδειγμα πως όσες δημόσιες υπηρεσίες δεν ρυθμίζουν τους θερμοστάτες και δεν σβήνουν τα φώτα, δεν θα τους επιτρέπονται οι προσλήψεις προσωπικού.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ-3 αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας στον Δημόσιο τομέα, υποσχόμενος πως «θα υπάρξει ένταση των προσπαθειών, ώστε όλοι να συμβάλουν, για να μπορέσουμε πρώτα από όλα να οριοθετήσουμε και να ορίσουμε υπεύθυνους και μετά να κάνουμε εξοικονομήσεις».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι αν από κάποιο στάδιο και μετά δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης από το Δημόσιο, τότε θα εφαρμοστούν αντικίνητρα, τα οποία και απέφυγε να προσδιορίσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βοήθεια στον Ζελένσκι στέλνει ο Μακρόν

Σούπερ μάρκετ για παιδόφιλους το Instagram

ΗΠΑ: Σπρώχνουν σχέδια για συμφωνίες σε Αραβική Χερσόνησο και Ισραήλ

Την αναγνώριση μαροκινής κυριαρχίας στη Δυτική Σαχάρα μελετά το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα