ΑΘΗΝΑ
05:34
|
24.04.2024
Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν 29χρονο Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν 16 ακόμα κατά την επιχείρηση κατεδάφισης κατοικίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ακόμα Παλαιστίνιος σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, ενώ 16 ακόμα τραυματίστηκαν στην κατεχόμενη Τζενίν στη Βόρεια Δυτική Όχθη, με τις επιδρομές των κατοχικών δυνάμεων να είναι σχεδόν καθημερινές.

Το τελευταίο θύμα, ο 29χρονος Μοχάμεντ Μούσα Σαμπαάνα, έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια επιδρομής με στόχο την κατεδάφιση του σπιτιού ενεός Παλαιστινίου που συμμετείχε σε μια επίθεση στο Ισραήλ τον Απρίλιο, επιβεβαίωσαν Παλαιστινιακές πηγές και το υπουργείο Υγείας.

Μια μεγάλη ισραηλινή στρατιωτική μονάδα, μαζί με μια μπουλντόζα, εισέβαλαν στην πόλη και έκλεισαν όλες τις εισόδους της, ενώ εισέβαλαν σε πολλές γειτονιές.

Οι στρατιώτες περικύκλωσαν ένα κτίριο 29 διαμερισμάτων στην πόλη και ανάγκασαν τους κατοίκους του να το εγκαταλείψουν, προτού προχωρήσουν στην κατεδάφιση και την ανατίναξη με εκρηκτικά ενός διαμερίσματος που ανήκε στην οικογένεια του Ραάντ Χαζέμ, ο οποίος επιτέθηκε και σκότωσε τρεις Ισραηλινούς και τραυμάτισε άλλους στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Απρίλιο, πριν πέσει νεκρός από τα ισραηλινά πυρά.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστίνιων νεαρών που πετούσαν πέτρες και Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια της επιδρομής, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Σαμπαάνα και τον τραυματισμό άλλων 16, με έναν από τους τραυματίες να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Ισραήλ προχωρά συχνά σε κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, μια πρακτική που έχει περιγραφεί και καταδικαστεί, από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον ΟΗΕ, ως «συλλογική τιμωρία».

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές σε πολλές άλλες παλαιστινιακές πόλεις, χωριά και καταυλισμούς προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαλαζόν, βόρεια της Ραμάλα και εκτόξευσε πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνδρες να τραυματιστούν μέχρι στιγμής.

Ο στρατός περικύκλωσε το σπίτι ενός Παλαιστίνιου και του ζήτησε να παραδοθεί, προτού συλλάβει τουλάχιστον άλλους τέσσερις.

Σύμφωνα με ομάδες κρατουμένων, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιους άνδρες από όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη μέχρι το πρωί της Τρίτης, συμπεριλαμβανομένων οκτώ στη Χεβρώνα, με τους υπόλοιπους να είναι από τη Ναμπλούς, τη Ραμάλα και τη Βηθλεέμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα