ΑΘΗΝΑ
08:51
|
23.04.2024
Ο γιατρός του Φραγκίσκου του απαγόρευσε να ταξιδέψει πριν την επίσκεψή του στο Καζακστάν στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί τη Μόσχα και το Κίεβο παρά μόνο μετά από μια συγκέντρωση θρησκευτικών ηγετών στο Καζακστάν στις 13-15 Σεπτεμβρίου κατόπιν εντολής του ιατρού του λόγω προβλήματος στο γόνατό του, όπως δήλωσε στο CNN Portugal.

«Τώρα δεν μπορώ να πάω γιατί μετά το ταξίδι στον Καναδά υπήρξε μια μικρή αναστάτωση με την ανάρρωση του γονάτου και ο γιατρός το απαγόρευσε, λέγοντας ‘Πριν από το Καζακστάν δεν μπορείς να ταξιδέψεις’», απάντησε ο Φράνσις, ερωτηθείς για τα σχέδιά του να επισκεφθεί την Ουκρανία και τη Ρωσία μετά το πρόσφατο ταξίδι του στον Καναδά για την προώθηση του διαλόγου για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο χωρών.

«Αλλά διατηρώ επαφή μέσω τηλεφώνου… Μεταξύ όλων μας, κάτι θα μπορούσε να γίνει. Παρακολουθώ (την κατάσταση) με τον πόνο και τις προσευχές μου. Αλλά η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική», ανέφερε ο Φραγκίσκος. «Πάντα πιστεύω ότι κάνοντας διάλογο προχωράμε».

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τον Ιούλιο, ο Φραγκίσκος δήλωσε ότι ήθελε να επισκεφθεί το Κίεβο και τη Μόσχα, κατά προτίμηση πριν από το Κίεβο, για να προωθήσει την ειρήνη. Ο Φραγκίσκος πρόκειται να βρεθεί στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ-Σουλτάν, για να παραστεί στο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Προσαγωγές νεαρών Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ Άκσα

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα